Yaşamımız zorluklar ile savaşarak geçerken, dümenini derin sulara açanlar o kadar kolaylıklar içerisinde günlerini geçiriyorlar ki, buna şahit olmayan yoktur. Bizi ilgilendiren tarafı bu tip insanların her ortama rahatlıkla ayak uydura bilmesi hatta dün aleyhine konuştuğu insanın bugün yanında olup ona övgüler düzerek dolaşması garipliklerini bir türlü kabullenemiyorum, kendi kendimi sinirden yiyorum.
Bu nasıl bir düzen aklım almıyor. “Menfaat” diye insanların birçoğu şahsiyetinden ödün verir durumdalar.
Ey dünya insanlığı varoluşundan bu güne ne zulümler, ne güzellikler görmüşsün, tarih okudukça hem yiğitliği, hem de, zalimliği kaypaklığın yaşandığını öğreniyorsun. Bu gerçekler bugün de ne yazık ki değişmeden, hatta artarak devam ediyor.
Doğruluk, dürüstlük, kul hakkı yememek, bazı kişiliksiz karakter yoksunlarına, ters olduğundan, bu vasıfları taşıyan insanlar, bu taşıdıkları niteliklerden dolayı, zorlansa da dünyada en değerli olan bu vasıfları taşıyan insanım, taşıdığı bu değerin kıymetini bildiği için asla bu değerinden taviz vermeden, zor olan hayat şartları ile hayatını idame ettirmeye devam ediyor.
İnsan vardır, sabah güneşi gibi doğar, akşam güneşi gibi batar. İnsan vardır anasından doğar, takdir edilen ömrünü yaşar ve dünyada hoş bir sela ile ebedi hayatına göçer. Allah’ım beni ve dostlarımı bu vasıfta yaşatmayı ve ölmeyi nasip etsin.
Güzel olan her şeyi alkışlamayı taktir etmeyi bileceksin. Şahsi çıkarın için, insanları, kurumları zan altında bırakıp, sonra da bu caddelerde hiçbir şey olmamış gibi deve kibirliliğinde yürümeyeceksin!
Hiç gördüğün, “beni görmezler, anlamazlar” dediğin toplum senin her bir şeyini bilir, susma erdemliliğini gösterir. Bu insanların enayi manyak olduğunu göstermez, aksine zekiliğini gösterir. Hani derler ya zeki insanlar idare ederler diye.
İşte bu örnekte olduğu gibi. İdare edilirken farkında olmazsın ey insanoğlu, topraktan geldin, nasip olursa toprağa döneceksin, arkandan dua edenin çok olması için hayrını yardımlarını birileri görsün değil, dinimizin emrettiği gibi verdiğini, vereceğini kimseye göstermeden yapmaya gayretkâr olmalıyız. Gel gör ki bu değerimizde sıfırlandı. Ben dahil gazetemizde yazan arkadaşlarımızın her biri Kırşehir adına olması gerekenleri yapılan yanlışları dönem, dönem yazarak birilerinin dikkatini çekmek istesek te bence kimse bu yazılanları dikkate almak erdemliliğini göstermiyorlar.
Onların dünyası ile bizim dünyamız arasında demek ki birçok farklılıklar var. Bizim gördüklerimizi onlar göremiyor, onların gördüklerini bizler göremiyoruz. Bu farklılıkları elbette kabulleniyoruz. Fakat Kırşehirimizin eksikliklerini yapılması ihtiyacı olan kalkınması adına gerekenleri yapılması için çaba sarf etmeyen, seçilmişleri atanmışları da bizler kabullenmiyoruz.
Şehrimizin kendi içerisinde çözüm bekleyen onlarca sorunu burada yazarım, yazıyoruz da yerel ve ulusalda çözülmesi gereken her sorun. Göğsümüze saplanmış hançer gibi duruyor. Ey duymak istemeyen arkadaşlar. Bu şehrin sorunlarını parti, kişisel ilişki, menfaat gözetmeksizin, “çözeceğim” diyen değerli insanlar, hadi artık ayağa kalkma vaktidir.
Gelecek günlerde ülkemizde erken seçim olduğu her halinden belli olmuşken, neden şehrimiz adına, insanına hizmet adına yapılacak hizmetleri yapma konusunda bir yumruk olmayı tercih etmiyorsunuz?
Sayın Valimiz kıymete değer bir şahsiyet olduğunu çoktan ispat etti. Her ne kadar makamında karşısında “Sayın Valim” diye eğilirken arkasından film, entrika çevirmeye çalışan ahlak yoksunları olsa da, (Bu filmi) tahminim beni yanıltmaz. Daha önceden seyrettiği için tam bir devlet adamlığı ilkesi ile hareket etmesi, ilimize çok şeyler katmış, katacaktır.
Hedefi insan vatan olan elinde bu şehrin temsil yetkisini alan kardeşler. Hadi biraz gayret, ne olur bu şehrin hizmetkârı olun. Hizmet ediyormuş gibi değil hizmet etmek için çabalayın, koşun emek verin. Devletimin, oturduğu makamın imkânını kendine, yakınlarına, gölge ortaklarına kullandıranlarla, karda yürüyüp te izim kaybolacak sananlarla değil.
“Akıl, Ahlak, Bilimle çalışıp bizi geçen bizdendir” diyebilenlerle bir yumruk olun. Olun ki Kırşehir ve insanlarımız kazansın.