Bir yıla yakın süredir pandemi nedeniyle iş yerleri kapalı olan esnaflarımız özelliklede cafeler, restoranlar, kıraathaneler gibi işletmelerin sahipleri ve çalışanları çok zor günler geçirmekte ve bu insanlar artık umutlarını kaybetmiş durumdalar. 
İş yeri kapanan ve ekonomik olarak sıkıntılı günler yaşayan esnaf pandeminin bir an evvel bitmesini ve normalleşmeyi beklemektedirler. Ancak, belki de pandemi sonrası bir çoğu tekrar işyerini açamayacak durumda..! Zira birikmiş vergi, stopaj, kira, muhasebe ve personel giderleri ödenmeyi beklemektedir. 
Sadece işletmeciler değil tabi. O işletmelerde çalışan, aşçı, garson, müzisyen, bulaşıkçı, paketçi, temizlikçi, kasiyer, aylardır gelirleri yok işsiz haldeler. Kapalı tutulan bu işletmelerin sahiplerine ve bu yerlerde çalışarak ekmeğini kazanırken işsiz kalan emeği ile geçimini sağlayan insanlara yeterli yardım da bir türlü yapılmıyor nedense… 
Evine ekmek götüremeyen bu insanlara askıda ekmekte çözüm olmadı, bu insanlarımız artık umudunu kaybetmek üzereler, yüzleri gülmüyor, gülemiyorlar. Çünkü geçinemiyorlar!
Hükümetin, bu işletmecilere ve işini kaybeden insanlara verdiği destek çok yetersiz olduğu için çare de olamıyor maalesef. Öyleyse geriye çok fazla seçenek kalmıyor, iş yerleri kapanan esnafı ve bunların yanında çalışan insanları açlığa mahkûm etmek yerine, yapılması gereken bu tür iş yerlerinin belirli zaman dilimi içerisinde de olsa açılmasıdır. Bu işletmelerin ufak tefek yardımlarla ayakta durması mümkün olmuyor, öyleyse bir an önce somut adımlar atılmalıdır.
Aylarca iş yeri kapalı olan esnafın dükkânları açılmalı esnaf yardım bekleyerek değil de iş yaparak ayakta kalmalıdır.
Bu tür iş yerleri açılması halinde, sıkı denetimler yapılarak önce fiziki mesafe kurallarına uyulmalı, temiz bir ortam oluşturulmalı ve bir an evvel de bu yerlerin müstecirleri ve çalışanlarına öncelikli olarak aşı yapılmalıdır ki, böylece de risk unsuru büyük oranda önlenmiş olabilir.
Kırşehir’de lokantalar kapalı, kıraathaneler kapalı, cafeler kapalı, peki; bu işyerlerinin kiraları bir senedir nasıl ödeniyor?
İşletmelerin gelir vergileri, stopaj vergileri, KDV ödemeleri nasıl yapılıyor?
Bu iş yerlerinin sahipleri geçimlerini nasıl sağlıyorlar?
Ayrıca, bu yerlerde çalışırken işsiz kalan insanlar evini nasıl geçindiriyorlar?
Tüm bunlar yanıt bekleyen sorulardır. Bunlar tüm ülkenin olduğu gibi Kırşehir esnafının da sorunlarıdır. Artık bu gerçeği her yetkili görebilmelidir.
Başta Kırşehir Valisi İbrahim Akın ve Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu olmak üzere soruna kademeli de olsa çare olmalıdırlar.
Pandemi ile yaşamaya alışmak suretiyle, gerekli yasal düzenlemelere uyularak iş yerleri kısıtlı süre de olsa açılmalı ve esnaf işine bir an evvel kavuşturulmalıdır.