Genelde spor kulüpleri kötü sonuçlar almaya başlayınca antrenörlerini değiştirecekleri zaman kullanırlar kan değişikliği sözcüğünü. Yapılan antrenör değişikliğinin ardından gelen olumlu sonuçlardan sonra ne kadar doğru karar verdiğimizi aldığımız sonuçlardan sonra herkes görmektedir.

Genelde spor kulüpleri kötü sonuçlar almaya başlayınca antrenörlerini değiştirecekleri zaman kullanırlar kan değişikliği sözcüğünü.
Yapılan antrenör değişikliğinin ardından gelen olumlu sonuçlardan sonra ne kadar doğru karar verdiğimizi aldığımız sonuçlardan sonra herkes görmektedir. Kan değişikliği takımımıza olumlu yansıdı derler.
Spor kulübü dışında kurumlarda da yapılan kan değişiklikleri faydalı olmaktadır. Zira öylesine insanlar var ki oturduğu makama şeref verir, çalışır, üretir, kurumuna ve şehrine önemli katkılar sağlar. Unutulmamalıdır ki el elden üstündür. Bunun en güzel örneğini Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde görmekteyiz.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde Rektör seçimlerinden sonra meydana gelen kan değişikliğinin Ahi Evran Üniversitesinin hayrına olduğunu, çehresinin değiştiğini, kabuğunu kırdığını geçtiğimiz hafta Kırşehir Ahi Evran Üniversitesine yolumuzun düştüğünde şahit oldum.
Üniversitenin kampüs alanı devam eden fakülte inşaatları, cami inşaatı, spor kompleksi inşaatı, diğer inşaatlarla adeta şantiyeye dönmüş. Ağır tonajlı araçlar kampus içerisine giriyor, çıkıyor, kepçeler, vinçler çalışıyor ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi kendi geleceğiyle birlikte Kırşehir’in geleceği için de önemli adımlar atarak sağlam zemin üzerinde ilerliyor. Tüm bu olumlu gelişmelerin arkasında Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde gerçekleşen kan değişikliğinin, Rektör değişikliğinin olduğu gerçeği çıkıyor karşımıza.
Ahi Evran Üniversitesinde olumlu gelişmeler sadece kampüs alanı içerisine yapılan fakülte, cami ve diğer inşaat çalışmalarıyla değil, her sene artan öğrenci sayısı, yenilikler, teknolojik modernizasyonlar, üniversitenin şehirle bütünleşerek hareket etmesi neticesinde Kırşehir ekonomisine ve esnafına katkı sağlaması da gözle görülerek taktir edilmektedir. Şu an az bir öğrenciyle faaliyete başlayan Tıp Fakültesinin Kırşehir’e faydasının önümüzdeki yıllarda daha etkin artı katkı sağlayacağı da görünen bir gerçektir.
1954 yılından vilayetken ilçeliğe düşürülen, sanayi alanında mesafe alamayan, işsizlik nedeniyle göç veren Kırşehir, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’nin yapmış olduğu çalışmalar ve katkılar dışında Ahi Üniversitesindeki gelişmeler sonucunda göç alan şehir konumuna gelmiş, şu ana kadar ısıtma dışında verimli kullanılmayan termal suyu daha aktif hale getirerek fizik tedavi alanında kullanmaya başlaması, il dışından tedavi için vatandaşların gelmesi olumlu gelişmelerdir.
Önümüzdeki günlerde Ahi Evran üniversitesindeki gelişmeler Kırşehir’e olumlu yansımaya şehrin özlediği, hayal ettiği üniversite olma yolunda ilerlemeye devam edecek gibi görünüyor. Devam etmesi de Kırşehir’in faydasına olacaktır.
Bu sebeplerden dolayı, Rektörlük makamına oturduğu günden itibaren Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bir devlet adamı, bir vazife adamı için gündüz gece diye bir şey yoktur.” Sözünden hareketle uzun soluklu zor bir yolda Ahi Evran Üniversitesinin gelişmesinde, öğrenci sayısının artmasında, yeni fakültelerin, birimlerin açılmasında Kırşehir ile birliktelik sağlayarak Kırşehir ekonomisine katkı sağlamasına vesile olan Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya teşekkür ediyorum.
Tüm bu olumlu gelişmelere rağmen Ahi Evran Üniversitesinin Kırşehir’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının, iş adamlarının ve hayır severlerin kampüs alanı içerisindeki caminin ve Kırşehirli hayırsever Muzaffer Marşap’ın temelini atarak birinci katına çıkarttığı İslami İlimler Akademisinin tamamlanabilmesi için desteğe ihtiyacı olduğunu öğrendim. İçinde bulunduğumuz Ramazan ayının ibadet, bereket, yardımseverlik, hayır ayı olduğunu da fırsat bilerek Kırşehir ve Kırşehir dışında bulunan iş adamlarına, esnaf odalarına, ticaret odasına, ticaret borsasına, hayvan borsasına ve diğer sivil toplum kuruluşlarına seslenerek Ahi Evran Üniversitesiyle iş birliği içerisine girmelerini ve katkı sağlamalarının faydalı olacağı düşüncesindeyim.
Madem Kırşehir ile üniversite arasında birliktelik, bütünlük sağlanmak isteniyor, üniversitenin Kırşehir ekonomisine canlılık getirilmesi hedefleniyor öyleyse bu birlikteliği tek taraflı olarak sadece üniversiteden beklemek yerine şehir olarak üniversitenin sorunlarına el atarak, sahip çıkmalıyız diyerek kan değişikliğinden sonra yapmış olduğu hizmetlerden, sağlamış olduğu katkılardan dolayı Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya bir kez daha teşekkür ediyorum.