Şehrimizin kalkınması için yapılması gerekenleri bir kez daha yazmak istiyorum. Belki faydası olur ümitleri ile inşallah kafamızdan geçenler gönlümüz de olanlar hayata geçer veyahut ta birilerine faydası olur.

Şehrimizin kalkınması için yapılması gerekenleri bir kez daha yazmak istiyorum. Belki faydası olur ümitleri ile inşallah kafamızdan geçenler gönlümüz de olanlar hayata geçer veyahut ta birilerine faydası olur.
Her şeyden önce il olarak geçmişte yapılan yanlışlardan ders almak gerekiyor. TÜRKTUR, ORALGİYİM, KERVANSARAY YEM, KIRŞEHİR HOLDİNG, MEYTAŞ, ÇEMAŞ, KIRŞEHİR TUĞLA gibi o dönem bu Kırşehir in kaderini değiştirecek projeler bunlara sahip çıkmak, namus kadar öneme haizdir denmiş olsa da YATIRIM İÇİN KIRŞEHİRLİLERİN GÖNLÜNÜ OKŞAYACAK LAFLAR EDİLEREK, SÖZÜ DİNLENİR İNSANLARIN VERDİĞİ GÜVENLE TOPLANAN PARALARLA YAPILAN YATIRIMLAR Kırşehir’de hayata geçirilmiştir.
Siyaseti aşamayarak yeteri kadar sahip çıkılamamıştır. Her şey iyi niyetle başlamış olsa da zaman içinde sel önünden kütük kapma yarışına girilmiş, kim kime çok iltifat ederse o hep ön planda tutulmuş. Liyakatsiz insanlarla çalışılmaya, onlarla başarı elde edilmeye çalışılmış. Hisse sahipleri bütün emeklerini gözü kapalı bu yatırımlardan hisseler alarak destek olmuşlar, fakat yapılan yatırımların denetimsizlik başta olmak üzere “senin adamın, benim adamım” ilkesi ile liyakatsiz, iş bilmez işçiler, sendikalar ve idare bu yatırımların sonunu çok çabuk gelmesine sebep olmuş, onlarca yatırım, para, makine, arazi el değiştirerek birilerine kazanç kapısı olmuş ne yazık ki…
Kırşehir bugün sürekli küçülüyor, göç veriyorsa sermayesi olan insanlar güç birliğine girmiyor ve Kırşehir’e yatırım yapmıyorsa yukarıda belirttiğim ve pek çoğu kötü örnek olan yatırımların iyi işletilemeyerek batması veya el değiştirmesinden kaynaklanmıyor mu?
İnsanlar yıllarca çalıştıkları alın terinizin heba olmasını nasıl karşılayabilir ki? Adam yıllarca gurbet ellerde aç-susuz kalacak, gece-gündüz çalışacak, geleceği için üç beş kuruşunu bir kenara koyacak ve ardından Kırşehir’i yönetenlerin binbir ricası ile yatırıma dönüştürecek. Ama bir bakacak ki elindeki, varını, yoğunu kaybedecek.
İşte bu nedenle Kırşehir kan kaybetti, hâlâ kaybediyor.
Bugün baktığımızda Kırşehir holdingin meyvesi Petlas özelleşmiş, şaha kalkmış. Yapılan önemli yatırımlarla Türkiye’nin en önemli lastik fabrikalarından biri olmuş, 3 bine yaklaşan çalışanı ile Kırşehir ekonomisine büyük katkılar sağlamaktadır.
Karabük Demir Çelik özelleşmiş şaha kalkmış. Konya Şeker özelleşmiş şaha kalkmış.
İlimizde ve ülkemizde sayamayacağımız kadar örnekler var başarısı ülke sınırlarının dışına taşan özel sektör eline geçmiş, temeli yıllar önce atılmış yatırımlar bizler kimse kusura bakmasın kendi ilimizde ürettiğimiz ürünleri desteklemek yerine kulp takmayı sanki görev saymışız.
Devlet kurumları siyaset ayağından denetim yapamamış yapsalar da idarenin keyfiyetine göre hareket etmek mecburiyetinde kalmışlardı
Kırşehir’in duayen gazeteci ağabeylerimiz DURSUN YASTIMAN, ŞEVKET GÜNER ve diğer Kırşehir in yetiştirdiği tarihe tanıklık yapan gazeteci ağbilerim bu konuları dile getirdikleri, tarihleri çok iyi bilir ve hatırlarlar.
Kırşehir’e kazandırılan bu önemli yatırımların şehrimize gelmesinde büyük emek BURHAN ULUTAN’a aittir.Fikir babası o dur.
Söylemek istediğimiz tarihten ders alınarak şehrimizin kalkınmasına emek harcanacaksa bunlar ve yanlışlarımız bize örnek olmalı, siyaset ayağı sadece devler kapılarının açılmasında kullanılmalıdır.
İlimizin siyasi kolu çok iyi kullanılmalı, iş yapacak ve hayata geçirecek insanlar küstürülmeden çok verimli projeler ortaya konmalıdır.
Her zaman söylediğim bir şey var Kırşehir savunma sanayi kalkınma teşvik kapsamına alınmalıdır. Yerli tohum yetiştirmede Ahi Evran Üniversitesi, Özel İdare Belediye, büyük güçlü araştırma laboratuarı kurulmasına öncülük etmelidir. Hatta bölgemize hitap edebilecek şekilde olmalı. Siyaset buradan tamamen uzak kalarak liyakat sahibi, ülkeme, ilime faydalı olan insanlar burada istihdam edilmelidir.
Gelmede zorluklar yaşayan bir türlü sesini duymadığımız tren yolu yatırımcının yükünü taşıyacak lokomotifler şehrimize artık gelmeli.
İki yatırım hamlesi söyledim. Bunu çoğaltabilirim. Bu ikisi gerçekleşsin gerisi kolay. Birincisi yağ, ikincisi bal. Bunlarla beraber ulaşım, nakliye ucuz hale gelmesi.
Haydi her kırgınlığı bir kenara bırakıp bütün siyasiler, bürokratlar bilim insanları Kırşehir için bir araya gelin. Bunu Kırşehir’in ve ülkemin adına yapın, şahsi istikbalinizle değil…
Kırşehir istikbali için uğraşın, liyakat sahipleri ile çalışın, partizanca davranmayın. Bakın görün bir tane oy kaygınız olmayacak. Bu şehir tarihi şehir, gönül şehri, AHİLİK MEŞALESİ, GÖKBİLİMLERİ MEŞALESİ ,TÜRKÇE KONUŞMANIN GÖNÜL DİLİ OLDUĞU ŞEHİR…
Sevelim sevilelim bu dünya kimseye kalmaz diyen YUNUS EMRE yüreğiniz olsun YAGI BALI Olsun bu şehrin kötülüklere değil güzelliklere ulaşması için aşalım dağı taşı bütün engelleri bu şehir adına .Bunları yaparken geçmişten der alalım yanlışları nerede yaptık iyi araştıralım ki aynı yanlışları yapmayalım gülen şehir olalım.