Kırşehir Belediyespor’u Pazar günü ilk kez bir lig maçında izledim. Koşan, mücadele eden genç bir kadromuz var.

Karşımızdaki rakibimiz bizden 10 kat bütçeyle kurulmuş ve sezona şampiyonluk parolası ile başlayan bir Kocaelispor…

Böyle güçlü bir takım karşısında mücadele ettik, ama gol bölgesinde bir varlık gösteremedik ve kaybettik. 

Genç kalecimiz Kadem Burak Yaşar günündeydi ve en az 4-5 net gol pozisyonuna geçit vermedi.

Takımımızın rakibe göre zayıf olduğunu herkes gibi Kulüp Başkanımız Sayın Çağatay Han Torun da görmüş olmalı ki eksikleri en kısa sürede giderek onurlu yürüyüşlerine devam edeceklerini ifade etti. Umarız bu eksiklikleri transferin son günlerinde giderilir ve rakipleri karşısında ezilmez ve alacağı sonuçlarla gücünü herkese gösterir diye düşünüyorum.

Tabi gönül ister ki bugün yazımda maçı, oyuncuları ve hakemleri değerlendirmek isterdim. Ama istenmeyen olaylar maça damga vurdu.

Rakip bu kadar güçlü bir kadroya sahip olmasına rağmen gol bölgesinde zaman zaman oyunu çirkinleştirdi ve gerdi. Sonuç ta olayları beraberinde getirdi.

Oysa maç öncesi Kırşehirspor taraftarları Kocaelispor taraftarlarına Kırşehir’in misafirperverliğini göstermiş ve şehirde birlik ve beraberlik örneği sergilemişlerdi.

Aynı misafirperverlik protokol tribününde de vardı. Konuk ekibin 20’den fazla yöneticisi eşleri ve çocuklarıyla birlikte geldiler Ahi Stadı protokol tribününde en iyi şekilde ağırlandılar. Bu nedenle benim gibi protokol tribününde oturan bizim Kırşehirli hemşehrilerimiz ya ayakta kaldı, ya da diğer tribünlerde maçı izlemek zorunda kaldılar.

Hatta 300 civarında bir Kocaeli taraftarı Ahi Stadı kale arkasında, Kırşehir taraftarlarının hemen yanında maçı izliyorlardı. Kırşehir’in bütün iyi niyetlerine ve dostluklarına rağmen ne olduysa ilk yarının ortalarında her iki taraftar grupları birbirleriyle sataşmaya, küfürleşmeye başladılar. Kocaeli taraftarları sonunda kale arkasında inşaat artıklarından kalan taşları ve beton parçalarını Kırşehirspor taraftarlarına, hatta polislerimize fırlatmaya başladılar. Bu nedenle yaralanan vatandaşlarımız oldu.

Hatta oğluyla birlikte maç izlemeye gelen bir Kırşehirspor taraftarının, protokol tribününe yaklaşıp, Kırşehirspor yöneticilerine “Ben buraya oğlumun kafası kırılsın diye gelmedim. Ben buraya oğlumla maç izlemeye geldim. Taraftara niye sahip çıkmıyorsunuz?” diyerek ettiği veryansına şahit oldum. 

Yazık oldu her iki takımın taraftar gruplarına, dostluklarına…

Tabi gönül isterdi ki Kocaelispor galip gelirken, dostluk kazansa idi. Ama olmadı!

Umarız Kocaelispor yöneticileri, kendi taraftar gruplarının çıkardığı ve yaşattığı olayların üzerine gider ve bir dahaki deplasmanlarda başka illerin takımlarıyla ve taraftarlarıyla bu tür çirkin görüntülerin olmasına izin vermez.