Sürekli yağan karla birlikte Kırşehir'de güzel bir kış geçiriyoruz. Yüce Mevlam yağdırdığı karla beyazlara bürüyerek ne güzel örtüyor yeryüzünü. Teknolojinin gelişmiş en üst dönemlerini yaşadığımız günümüzde hiç bir teknoloji Yüce Allah'ın bir anda beyazlara büründürdüğü dünyayı beyaza büründüremez, karla kapattığı kötülükleri, çirkinlikleri kapatamaz, ama kurban olduğum Allah yağdırdığı karla sadece tabiattaki kötülükleri değil içi fesat, riyakar, içten pazarlıklı, yalancı, iftiracı insanların çirkinliklerini kapatarak ellerine yüzlerine nur getiriyor, yağdırdığı yağmurla yıkayarak kirlerini baştan aşağıya akıtıyor.
Boşuna dememişler "neylerse Mevlam eyler, neylerse güzel eyler diye."
Eeee ! kainatı yaratan Allah'a göre zorluk mu var ? Bir an da var eder, bir an da yok eder.
Bir de karın sürekli yağdığı Kırşehir'de ısrarla özel arabalarıyla trafiğe çıkanları işe gidenleri anlayamıyorum. Kırşehir Belediyesi ne kadar yolları açarak sıkıntı olmaması için çalışsa, lastikler kış lastiği olsa bu havalarda, bu yollarda trafiğe çıkmak sakıncalı olduğu gibi kazalara da sebep olmaktadır. Buna rağmen ısrarla özel arabalarla trafiğe çıkmanın nedenini anlayamıyorum. Kırşehir'de özellikle merkezde her yere yürüyerek gidilebilir, onu bırakın, Kırşehir Belediyesi’nin yeni otobüslerinin gitmediği mahalle, sokak ve güzergah bulunmamaktadır, bu otobüslerde kullanıla bilinir. Fakat nafile neredeyse tuvalete arabayla gideceğiz.
Bu sadece Kırşehir'e özgü bir durum değil, ülkemizin kanayan yarasıdır.
5 Aralık 1934 tarihinde Atatürk tarafından Türk Kadınlarına seçme ve seçilme hakkı verilmesiyle başta büyük şehirler olmak üzere diğer şehirlerde kadınlar siyasete atıldılar, seçimlere girdiler muhtar, belediye başkanı, milletvekili, bakan ve başbakan olarak ülke yönetiminde yer aldılar. Diğer şehirlerde kadınların siyasete atılmalarını, seçimlere katılmalarını görünce sürekli sorardım kendi kendime, diğer illerde muhtar, belediye başkanı, bakan ve başbakan olan kadınlar varda Kırşehir'de neden yok, Kırşehir kadını neden seçimlere aday olarak girmiyor, ne eksiklikleri var derdim.
Nihayet 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan 25. dönem milletvekilliği seçiminde benim çok sevdiğim yanımda özel yeri olan Ahi Üniversitesi’nde görev yapan akademisyen bayan hocalardan iki bacımdan birisi olan mümtaz insan Doç. Dr. Ayfer Şahin ile TRT'de spiker olarak görev yapan ve aynı zamanda siyaset Bilimcisi olan hemşehrimiz Asiye Yıldırım MHP' den aday adayı olmaları Kırşehir kadını için bir ilk ve örnek olmuş beni de çok sevindirmiş ve Kırşehirli kardeşleri olarak kendileriyle gurur duyduğumu belirterek "Kırşehir Çiğdem” gazetesinde "Siyasette Kırşehir Kadının Eli" başlıklı yazımda kendilerine teşekkür etmiştim.
Takip ettiğim ve gördüğüm kadarıyla gerek Ayfer Şahin Hocamın gerekse Siyaset Bilimcisi Asiye Yıldırım'ın bilgi, kültür, konuşma, çağdaşlık, modernlik ve kıyafet olarak diğer illerde ki kadınlardan fazlalığı var, eksikleri yoktu. İşte birbirinden değerli iki kadın adayımızın o gün ki davranışları Kırşehir kadını üzerinde büyük etki yapmış, cesaretlendirmiş ve 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde Kırşehir'de mahalle muhtar adaylıkları için çok sayıda kadınların aday olarak yarışın içerisine girmelerine sebep olmuştur.
Bu durum Kırşehir ve Kırşehir kadınları adına sevindiricidir. Çünkü Kırşehir kadınının diğer şehirlerde siyasete atılan, ülke yönetiminde etkin rol oynayan kadınlardan hiç bir eksiğinin olmadığını göstermeleri şehrimiz için önemlidir. Bir mahalle için birden fazla kadın muhtar adayları var ve bayağıda etkin şekilde çalışıyorlar, evleri geziyorlar, esnafı geziyorlar, kendilerini ve projelerini anlatıyorlar, şehir merkezindeki ilan ve reklam panolarını kullanıyorlar, sosyal medyayı kullanıyorlar ve bayağı emek harcıyorlar.
Biz de demek ki isteyince oluyormuş, diyerek 31 Mart 2019 seçimlerinde her kulvarda aday olan kadınlarımıza göstermiş oldukları cesaretten örnek davranışlardan dolayı teşekkür ediyor, Kırşehir kadının çalışarak, üreterek Kırşehir'in ve ülkemizin gelişmesine katkıda bulunması için çıktıkları bu yolda başarılar diliyorum.
İnşallah diğer seçimlerde daha çok Kırşehir kadınını siyaset vitrinin en üstünde görürüz.