Geçtiğimiz Cuma günü “Kırşehir Çiğdem” Gazetesinden Salih Güner kardeşimin yazısını okudum. Okudum ama ne yalan söyleyeyim kıskanmadım da değil.
Nasıl kıskanmayayım ki! Salih kardeşim her zaman olduğu gibi kendine özel üslubuyla gerçekleri bir güzel dile getirmiş. Sonra benim gibi yazdığı yazıyı sadece kendisi okumuyor okuyanı takip edeni de çok.
Geçtiğimiz haftalarda buna benzer yazı yazmıştım. Gelişmeler bana bir daha bu yazıyı yazma gereği hissettirdi. Bizim için Kırşehir denilince akan sular durur, zira bizler sevdalanmışız Kırşehir’e.
Yıllardır yazılarımda Kırşehir’in siyasetçiden ve siyasetten çok çektiğini bu nedenle geri kaldığını, sanayileşemediğini, göç verdiğini, yatırımların gelmediğini, siyasetçilerin daima kendilerini düşündüklerini Kırşehir’i bırakın ikinci sıraya atmayı akıllarına dahi gelmediğini değinmiştim. Salih kardeşim de yazdıklarıyla teyit ederek beni haklı bulmuştur.
Kaderin cilvesinden midir Kırşehir 1954 yılında Adnan Menderes Başbakanlığındaki Demokrat Parti Hükümetine milletvekili vermediği için ilçe yapılmış elindeki ilçeleri başka illere verilmiştir.
5 Nisan 1994 tarihinde Petlas’ın kapatılması kararı alınmış ve iki Kırşehir Milletvekili Petlas’ın kapatılması kararı can siperhane bir şekilde savunmuştur.
Petlas’ın kapatma süreci içerisinde Petlas işçisinin yanında olan, “Allah bize iktidarı nasip ederse bırakın Petlas’ı kapattırmayı, özelleştirmeyeceğiz” diyen Refah Partisi İl Başkanlığı görevini yapan siyasetçi gün gelip, milletvekili seçilip partisi de koalisyonla iktidara gelince ilk icraat olarak Petlas’ı özelleştirmişler ve aynı siyasetçi geçmişte söylediklerini unutarak “çok şükür diğer hükümetlerin sekiz senede satamadıkları Petlas’ı sekiz dakikada sattım” gibi şaşırtıcı, tuhaf sözler sarf etmiştir.
İşte sadece bu örnekler dahi Kırşehir’in siyasetçiden ve siyasetten çok zarar gördüğünün belirtileridir.
Bu günde; 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden sonra Kırşehir' de Belediye Başkanlığını CHP’nin kazanmasıyla birlikte AK Partili Milletvekilinin ve teşkilatlarının söylediler:
“Kırşehir bizim için bitti. Artık Kırşehir’e hizmet etmeyeceğiz, yatırım yapmayacağız.
Bizim Kaman’ımız, Çiçekda’ımız, Mucur’umuz var gibi” sözleri de halen Kırşehir’in siyasetten ve siyasetçiden çekeceği var gibi görünmektedir ve kaderin cilvesinden midir nedir bu durum Kırşehir’in kaçınılmaz gerçeğidir.
“Biz Yaşar Bahçeci’nin on yıllık döneminde Kırşehir’e çok büyük eserler kazandırdık ama karşılığında belediyeyi kaybettik, bu sonuç göstermiştir ki Kırşehir bizim için bitmiştir ve bize Kırşehir’e yaptığınız hizmet yeter siz hizmeti ilçelere yapın demiştir, iktidardan taraf olmayınca hizmet gelmez. Geçen dönem Erhan Talu Kaman Belediye Binasını yaptırmak için İller Bankasından ödenek istediğinde bu ödenek şu an ki il başkanımızın milletvekili olduğu dönemde bizzat kendisi tarafından engellenmiştir. Bizde bundan sonra iller bankasındaki Kırşehir’in ödeneklerini engelleyeceğiz” gibi konuşmaları Kırşehir’in bağrından çıkmış siyasetçilere yakışmamıştır.
Kaman da eski Belediye Başkanı Erhan Talu ne kadar da engelleseniz belediye binasını yapmış ve Kaman halkının hizmetine sunmuştur, yanında götürmemiştir. Yapmak istedikten sonra hizmetler bir şekilde yapılıyordur. Bu örneği övünerek anlatmanıza gerek yok, çünkü sizin yaptığınız etik değil.
Kırşehir sizleri milletvekili yapmıştır. Kırşehir sizleri siyasetin en üst noktasına taşımıştır. Tabi siz bunları hak ettiğiniz için değil Ak Parti, Recep Tayyip Erdoğan ve Yaşar Bahçeci rüzgârı bunda etkili olmuştur.
Hal böyle olunca “belediye başkanlığı seçimlerini kaybettik” diyerek doğup, büyüdüğünüz, ekmek yediğiniz topraklara hizmet etmeyiz gibi sözler Kırşehir’e kötülük olur.
Belediye Başkanlığını CHP kazanınca Kırşehir’i düşman mı işgal etti?
CHP de diğer partiler gibi anayasal şartlar içerisinde kurulan partidir. CHP’den Kırşehir Belediye Başkanı seçilen Selahattin Ekicioğlu bu topraklarda doğup, büyümüş, bu topraklarda yaşayarak ticaret yapmış saygın ve sevilen bir hemşehrimizdir.
Nasıl ki on yıl boyunca Belediye Başkanlığı görevi yapan Yaşar Bahçeci Kırşehir’e hizmet ederek yatırımlar yaptıysa ve görevi bitiminde yaptığı hizmetleri söküp yanında götürmediyse Selahattin Ekicioğlu da Kırşehir için çalışacak, yatırımları Kırşehir’e yapacak ve görevi sonunda hiçbir yatırımı cebine koyarak götürmeyecektir.
Kırşehir bizimdir, yapılan hizmetler Kırşehir’e ve bizlere yapılmaktadır. Aksini düşünmek vebaldir, günahtır.
İlgili siyasetçiler ve milletvekili bu seçimi kaybettilerse hatayı kendilerinde aramalılar, son yıllarda ki kibirli tavır, kendini beğenme, vatandaşa tepeden bakma, yanlış ekip kurma, bu ekibe aşırı güvenme, hatalı kadro ve sözleşme verme, kendilerine acı gerçekleri ve doğruları söyleyenlere inanmama, her şeyi biz biliriz, biz yaparız ve ne yaparsak yapalım sonucunda biz kazanırız anlayışlarının seçimi kaybedilmesinde etkin rol oynadığını bilmelidirler.
AK Parti teşkilatı ve milletvekili on yedi yıllık AK Parti iktidarında Kırşehir’de Yaşar Bahçeci’nin yaptığı hizmetler dışında eğer hizmetlerden sayılırsa eski kamu binalarının ve okullarının yıkılarak yeniden yapılmalarından başka yatırım yapılmadığını görmekteyim onun dışında işsizliği önleyen, göçü durduran, Kırşehir esnafına nefes aldıran, ekonomisinin büyümesi, hayvancılığın gelişmesi, organize sanayi bölgesinin gelişmesi için ne yatırımlar yapılmıştır geriye dönüp baksınlar.
Zaten Kırşehir’de 31 Mart 2019 tarihinde yapılan mahalli idareler seçimine kadar AK Partinin Kırşehir’deki başarısı Yaşar Bahçeci’nin başarısıydı. Yaşar Bahçeci AK Parti’yi tek başına sırtlamış, yükü omuzlarına almış, gündüz gece demeden alın teri dökmüştür.
Ancak Yaşar Bahçeci’nin gücü bir yere kadar yetmiş fakat ekibi ile teşkilatının hatalarının kurbanı olmuştur. Buna ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik durum ve hayat pahalılığı da eklenince Yaşar Bahçeci’nin de yapacağı bir şey kalmamıştır.
İşte Kırşehir Ak Parti teşkilatı ve milletvekili tüm bunları göz önünde bulundurulmalı, seçim yenilgisinin sorumluluğunu kendilerinde aramalı ve Kırşehir’ e hizmet etmek yolunda var güçleriyle çalışmalıdırlar.
Bilmelidirler ki dört buçuk sene sonra milletvekili genel seçimleri yapılacaktır.