Pazar günü oynadığımız Kastamonu maçında galibiyetten daha da önemlisi oynadığımız futbol idi. Tabi ki galibiyet önemli ama böyle oynamaya devam edersek galibiyetler kendiliğinden gelecek.

Kastamonuspor maça çok hızlı girdi. İlk beş dakikada ne oluyor dedik şaşırdık. Ama ilerleyen dakikalarda oyunun kontrolünü ele aldık. Ve sonra maç boyunca bir-iki önemsiz pozisyon dışında rakibe pozisyon vermedik.

İkinci yarı başında bir ara kapanır gibi olduk ama bunu da çabuk atlattık. Bu genelde sahadaki futbolcunun refleksidir. Maçın skoru 2-0 ancak son dakikalarda yakaladığımız net pozisyonlar var. Bunları gole çevirebilsek maçın sonucu çok farklı olurdu. Ben diyeyim 4-0, siz deyin 5-0.

Takımımızda galibiyet kadar önemli olan bir gelişme dikkatimi çekti. Futbolcuların saha içi paylaşımı ve bazı oyuncuların mevkileri ve olumlu performansları.

Sezon başından beri gözlemlediğim saha paylaşımındaki yanlışlığın yavaş yavaş düzeldiğini ve hatlar arasındaki kopukluğun giderildiğini son maç da daha net gördüm.

Sahamızda oynadığımız son iki maça kadar saha yerleşimimiz iki bloktu, defans ve forvet. Orta saha yoktu. Bence bu çok büyük bir eksiklikti. Bloklar arası kopukluk olursa, orta saha yoksa, bağlantıyı nasıl kuracaksınız? Bu kopukluk giderilmeye başlamış. Bu takımımız adına olumlu bir gelişme.

İkinci olumlu gelişme de bazı oyuncularla ilgili. Tabi yerinde sayanlarda var. Ali Kuçik gibi.

Sezon başından beri ısrarla söylediğim şey Gökay Iravul’un daha da önde oynatılması idi. Defansın önünde oynaması, hem takım adına, hem oyuncu adına büyük bir kayıptı. Takımda dikine top kullanacak, gol paslara atabilecek en önemli oyuncu bence. Ama ilk devre boyunca defans önünde oynadığı, her maçta takım bir kişi eksikti.  Son Kastamonu maçında daha da ileride oynatıldığını ve çok daha faydalı olduğunu gördüm. Bu da benim tespitimin doğru olduğunu gösterdi.

Gökay’ı bu maçta çok iyi gördüm ve çok iyi toplar kullandı. Yine  bu ilk yarı maçlarında oynatıldığında sadece oyundan alınırken fark ettiğimiz Abdulkadir de bir kıpırdanma var.  Turgutluspor maçında bu maçtan daha iyi gördüm kendisini.  Çalışıyor, koşuyor, faydalı olmaya çaba gösteriyordu. Dediğim gibi ilk yarıda oynadığı maçlarda oynadığını bile fark edemiyordum. Bu da onun adına olumlu bir gelişme.

Üstün de bir duraklama var. Birkaç maçtır suskun. Ama bu çok doğal. Bir futbolcu her maçta gol atacak diye bir şey şok. Bu maçta da yine çok net pozisyonlara girdi. Önemli olan da bu. Pozisyona giremiyorsan zaten gol atma şansın yok.

Emeği geçen herkese teşekkürler. Tebrikler Kırşehir Belediyespor…

ALTYAPI

Bu sene görev aldığım altyapıda antrenör arkadaşlarımla beş-altı aydır aralıksız çalışmalarımıza fedakarca devam ediyoruz.

Benim yıllarca savunduğum şey hele bizim gibi sabit gelirleri olmayan takımlar için altyapıda ciddi çalışmalar yapmak çok önemli ve geleceğe yatırımdır.  Her yeni sezonda sürekli dışarıdan transferlerle belli bir zaman işi yürütebilirsiniz. Ama iş bir yerde tıkanır. Bunun örnekleri var. Bizim yapmamız gereken altyapımızı kurumsallaştırmaktır. Tesisi ile çalışanları ile, malzemesi ile daha ciddi çalışmalar içine girmemizdir.

Benim bu görevi kabul etmemin ana nedeni budur ve bunu başarabilmektir. Bunu yönetimle birlikte başarabilirsek, bizden sonra kim gelirse gelsin altyapı kalıcı olacaktır.

Altyapı uzun vadeli bir yatırımdır. Ama ben bunu sezon başı yaptığımız il dışından gelen sporculara açık olan altyapı seçmeleri ile erkene almayı amaçladık. Bu yolda da faydalı işler yaptığımıza inanıyorum ve üst yapıya sporcu verme aşamasında kısa vadede epey yol aldık.

Kaleci antrenörümüz Güvener Hoca fedakârlık yapıp, altyapı kalecilerine haftanın belirli günlerinde antrenman veriyor. Umarım yakın zamanda futbolcularımızdan da üst yapıya göndereceklerimiz var. Üst yapıdaki hocalarımız da bu işe sıcak bakıyor.

Eksikliklerimiz olmasına karşın iyi yolda olduğumuzu söyleyebilirim.

Altyapı oluşumunda bize destek veren yöneticilerimize, Sayın Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu ve üst yapı teknik ekibine teşekkür ediyorum. Özellikle Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu altyapı tesislerinin kurulması aşamasında bize kesin destek sözü verdi. Bu işi başaracağımıza inanıyorum.

Bu arada altyapımıza malzeme yardımı yapan Boztepe Belediye Başkanı Hüseyin Takan, Akpınar Belediye Başkanı Şükrü Turgut’a da sonsuz teşekkürler ediyorum.

Son olarak ta şunu söylemek isterim. Şu andaki yönetimde altyapıdaki bizler de geçici olabiliriz. Ama her kim gelirse gelsin gerçekten Kırşehirspor’un geleceği düşünülüyorsa altyapıdan kesinlikle vazgeçilmemeli. Şu anda üst yapı ile birlikte biz de iyi yoldayız.