21 Nisan 2022 Perşembe günü İYİ Parti Lideri Meral Akşener Kırşehir’e şeref verdi. Kırşehir halkı bu ziyaretten son derece memnun kaldı. Mütehassıs oldu. Alışılmışın dışında bir ziyaret. Mütevazı bir iftar sofrası ve sonunda alışılmışın dışında bir siyasi söylev...

“Sizi kutuplaştırmanın dışına çıkaracağım” bu söz siyaset meydanlarının alışık olmadığı bir yaklaşım. Zira AKP iktidarı 20 yılda halkı hep kutuplaştırmaya çalıştı. “Bizden olanlar, olmayanlar”, “Dindarlar, dindar olmayanlar”, “Bizden yana olmayıp da bertaraf olanlar!”, “Eski Türkiye’den yana olanlar, yeni Türkiye’yi anlamayanlar, illet ve zillet ittifakı” gibi ayrıştırıcı sözler, sloganlar hep AKP’nin marifetleriydi.

 Oysa ki Meral Akşener hep birlikten, beraberlikten, milli ideal ve ülküden bahsetti. Milli birlik ve bütünlük demokrasinin temeliydi. Meral Akşener’in ülküsünde, bölücülük ve ayrıştırma edebiyatı yoktu. Her vatandaşa eşit yaklaşımın ifadesine bağlı kalıyordu. Kutuplaştırmayı reddediyordu. Dar gelirli, az maaşlı insanların dostu olarak konuştu. İftira ve yalan diline sapmadı.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meral Akşener Rize’de sözlü saldırıya uğrayınca ne demişti anımsayalım…

“Daha bu ne ki Meral Hanım, memleketim Rize’de saldırıya uğramışsın, gel gör, ilerde daha neler olacak neler!” diyerek saldırganlara cüret ve cesaret vermemiş miydi?

Halbuki bir parti başkanının, bir devlet başkanının bu tip saldırıları en sert bir şekilde kınaması, eleştirmesi gerekmez miydi?  Ama tam tersi oldu nedense.

Daha önceki yıllarda Kemal Kılıçdaroğlu, Çubuk’ta bir şehit cenazesinde linç edilmek istendiğinde ve linçten kıl payı kurtulduğunda da gene kınanmamıştı.

Devletin en yetkili makamı olarak bu hukuk dışı saldırıyı en sert şekilde kınaması gerekirdi. Saldırıya uğrayan bir ana muhalefet partisinin genel başkanıydı. Bu saldırıyı linç girişimini herkesten önce en yetkili ve en Etkili makam sahibinin kınaması gerekirdi. Demokrasi ancak böyle güçlenir ve yücelir. Muhalefeti tahkir ve tezyif etmek iktidara hiçbir onur getirmez, hep götürür. Yıpratır, perişan eder. Saldırıya uğrayanlar yücelir, yükselir. Muhalefeti koruyan ve kollayan bir iktidar da kendini yüceltir. Ama AKP’de bunu göremiyoruz maalesef!

Meral Akşener her geçen gün ilerlemektedir. Bunu kimse durduramaz, durduramayacaktır. Kırşehir gezisi bunun ölçüsü, miadı olmuştur, miladı olmuştur. Zaten Kırşehirliler Osman Bölükbaşı’dan bu yana siyasette bir tartı gücü olmuştur. Kırşehir halkının yönelimine bakarak tüm Türkiye için tahminler yürütülmüştür. Kutlarım Meral Akşener’i. Halkın umudu olmuştur!..