Genç takım maçlarına çıkardık. Yaklaşık on takımlı birinci amatör küme ve yirmiye yakın takımlı ikinci amatör küme vardı. Amatör takımların maçından önce genç takımların maçı olur, daha sonra amatör takımlar karşılaşırdı. Biz de önce genç takımda oynar, sonra da amatör takım maçında oynardık. 

Hatırı sayılır takımlar vardı amatör kümede. Oralsan, Karıncalı, Yıldız, Esnaf, Kuşnak, Mucur, Çiçekdağı, Kaman önemli ekiplerdi. Maçlar Şehir Stadyumunda (Ahi Stadyumu) oynanırdı. Toprak olan zemin üzerinde haftada en az beş maç oynanırdı.
Rahmetli Kemal Mutlu’nun (Muhtar Kemal) Yıldızspor’u, Mehmet Şahin’in (Berber Mehmet) Esnafspor’u, Kadir Tiryaki’nin (Dişçi Kadir) Karıncalıspor’u finanse eder takımlarının tüm yükünü onlar çekerdi. 
Dönemin gözde hakemleri de vardı. Alim İçer, Mustafa Yoldaş, Mithat Ekici ve adını hatırlayamadığımız diğerleri, amatör kümeye çok hizmet ettiler. Alim Hoca’nın dilden dile dolaşan olayını da anlatalım:
Alim Hoca bir maçta atılan bir golü iptal etmiş. Sebebini de bir cümle ile şöyle özetlemiş: 
“2 numara gol mü atarmış canım”!
Yıllarca Hocanın üzerine yapışmış bu cümle. Espri konusu olmuş. Hocamla bir sohbetimizde samimiyete dayanarak sormuştum:
“Hocam 2 numara gol atamaz mı? Neden iptal ettiniz golü?”
Tebessümle cevap vermişti:
“ O maçta 2 numaralı oyuncuyu oyundan atmıştım. Nasıl tekrar oyuna dahil oldu anlayamadım. Bir de gol atınca golü iptal ettim. 2 numara gol mü atarmış canım, ben onu oyundan atmıştım dedim. Olayın aslı bu ama nedense ‘2 numara gol mü atarmış canım’ cümlesi üzerimize yapıştı.
Ne diyeyim. Allah hepsine uzun ömürler versin.
Mustafa Kandemir’i de anmadan geçmeyelim. Sonradan Gençlik ve Spor İl Müdürü de olmuştu. Onun da Kırşehirimizin sporuna çok büyük emekleri ve katkıları oldu. Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun.
Stadyum topraktı demiştik ya hani, yaz-kış kapıları açık olurdu. İsteyen gelir koşar, spor yapar, vakit geçirirdi. Yaz günleri akşamüzeri onlarca kişi toplanır, tel örgüler askı yapılıp kıyafetler değiştirilir, sahanın ortasında toplanılır ve kırk elli kişinin arasından Hasan Çakmak iki tane takım yapar, “sen şurda, sen burada oynayacaksın” şeklinde mevkileri de belirler, hava kararana kadar çit kale maç yapılırdı. 
Hasan Abiye kimse itiraz edemez dışarıda kalanlar boynu bükük, bir sonraki günü beklerdi. Allah uzun ömürler versin Hasan Abi o günlerde de bizi kollar gözetir bize sahip çıkardı.
Yokluk her dönem yoldaşımız olmuştur. Yokluklara rağmen en az otuz takımdan oluşan birinci ve ikinci amatör kümesiyle, takımları sırtlayan her türlü ihtiyaçlarını karşılayan yürekli insanlarıyla, ağır oturaklı, babacan hakemleriyle yaşanılan o günleri içimiz burkularak hatırlıyoruz. O günün kıt imkanları ile amatör kümede faaliyet gösteren otuza yakın amatör takımı özlemle yad ediyoruz. 
Sahi bugün amatör kümemizde kaç takım var?
Biraz daha mola verelim. Sonra Kırşehirspor’u anlatalım. Hafızalara kazınan maçları ve yaşananları bir kere daha hatırlayalım.