Ülkemizde işsizlik maalesef her geçen gün artış gösteriyor, çözüm bulması gereken yetkililerde hiçbir şekilde işsizliğe çözüm bulamıyor.
Kırşehir’in önemli iş kollarından hayvan besiciliği yapılan çiftliklerde yabancı uyruklular çalıştırılıyor, tarım yapılan alanlarda çoğu çalışan yabancı uyruklu. Günlük yapılan işlerde bile yabancı uyruklular var. Sözde ucuz iş gücü olarak işe başlamışlardı ama şimdilerde sanki tekellerine aldıkları bu yerlerde ya ortağına ya da yüksek yevmiye ile çalışmaktadırlar. Tüm bunların yanı sıra birçok iş kollarında meslek erbabı olmak için çalıştırılan çıraklar da yabancı uyruklu.
Oto tamircileri, elektrikçiler, berber, kuaför çırakları, lokantalarda, ekmek fırınlarında, kıraathanelerde, kafelerde hatta konfeksiyonlarda bile Afganistan, Suriye, Özbekistan, Irak, Tacikistan, İran gibi ülkelerden gelen misafir insanlar çalıştırılmaktadır. Bu duruma çözüm bulunmaması ve böyle devam etmesi halinde, yakın gelecekte birçok iş kolunda ya çalışan yetkililer ya da sahipleri yabancı uyruklu olacak ve ülke ticaretinde belirleyici konuma geleceklerdir. Tabi yabancı uyrukluların çoğu iş kollarını ele geçirmeleri halinde de bizim insanımızın çalışacağı alanların azalacağı aşikardır. Durumun böyle devam etmesi halinde işsizlik azalma yerine sürekli artış göstermeye devam edecektir. 
İşsizliğin artış göstermesinde bu durum elbette ki önemli bir etkendir. Bunun yanı sıra bir de 4+4+4 olan eğitim sistemimiz var. Bir çocuğun altı yaşında okula gitmesi halinde, hiç ara vermemesi durumunda on sekiz yaşına geldiğinde okulu bitmiş olacaktır. Artık 18 yaş ve üzeri olduğu için de bu insanın meslek öğrenmesi çok geç sayılacaktır. Bu insanlarımız için artık ya okul, ya okul, ya da okul başkaca seçenek kalmayacaktır. 4+4+4 eğitim sisteminden mezun olduktan sonra da işsizlik ordusuna haliyle yeni isimler eklenecek ya da kazandığı bir yüksek öğrenimi okuyup mezun olduktan sonra yine işsizler ordusuna bir yenileri daha eklenecektir. Maalesef bunlar ülkemiz insanlarının yaşadığı acı gerçeklerdir.
İşsizliğin önlenmesi, 
Yeni meslek erbaplarının yetişmesi, 
Sanayide ve tarımda üretimin artırılması, 
Ülke ekonomisine katkı sağlanması için;
Memleketi yönetmek üzere milletten yetki alanlar, bir an evvel ülkemizde uzun süreliğine bulunan yabancı uyruklu misafirleri kendi ülkelerine göndermelidirler. Ayrıca 4+4+4 eğitim sistemi yerine ülke gerçekleri göz önünde bulundurularak daha uygulanabilir, daha gerçekçi eğitim sistemine geçilerek insanlarımızın eğitim yapmaları ve çeşitli iş kollarında meslek erbabı olmaları sağlanmalıdır. Bu şekilde yapılacak bir uygulama da işsizliği bir nebze olsun azaltmış olur.