İnsan yaradılışı toprak, dönüşü toprak olan, yaratılmışların en hayırlısı, kainatın tamamı onun hizmetine sunulan, Yaratan’ın “sizler asla başı boş değilsiniz” diyerek kutsal kitabında uyardığı yaratılmışların en güzeli insan.
Hele bu güzelliğini ahlakla şekillendirip kendisini insanların hizmetine sunan Peygamber ahlakı ile hayatına yön veren insanlar bence ne güzel insandır.
Bu yazdığımı kabul etmeyen olur mu? Tabi ki de olur. Fakat güzel bakan, güzel görür sözü ile devam etmek istiyorum.
Bizler vatan toprağını namus sayarız, bu uğurda ölümü vuslat görürüz. Geçmiş tarihlerimiz millet olarak bu yazdıklarımı örnekleyecek o kadar çok olaylar vardır ki bunları sizler bildiğiniz için tekrar yazmak istemedim. Bizim sizlere aktarmak istediğimiz, kendisini uyanık görüp karşısındaki insanı kendisinin hizmetinde görmek isteyen ahmaklara, insanları karşılarken eli senin elinde iken kafası, ağzı başkasında olan insan görünümlü şeytanlara. Konuşurken mangalda kül bırakmayan, dili tatlı, icraatı acı olan şeytan sıfatlı insanımsı mahluklara. Sizler asla benim yanımda adam da, insan da değilsiniz bunu bilin.
Benim bildiğim ve bana verilen eğitimlerde asla kimseyi küçük görme, onlar seninle insanlık adına eşittirler. İlim de, irfanda senden üstün sıfatları olanlara asla kırma, yüz dönme nasihatini almışız, bu nasihatten de dönme gibi bir lüksüm yoktur. Olursa Rabbim canımı alsın ki sözümüz yerinde kalsın.
Mevzuyu karıştırmadan asıl konumumuza gelelim. Bizler dünya hayatında kendimize göre doğru olduğuna inandığımız yolda yürümeyi kendimize şiar edinmişiz. Kırmadan, dökmeden koltuk sevdası olmadan, haksızlıklar peşinde koşmadan, helali, haramı ayır ederek yanlış yapana yanlışsın diyecek kadar, medeni cesareti olan bir yaşam içerisinde hayatımızı yaşıyoruz.
Biz bunları yaşarken ardımızdan gerek kıskançlık, gerekse kendi emeline kullanamayacak şeytanlar bizim hakkımızda kendilerince entrika çevirdiklerini zannederek akıllı olduklarını zannetmektedirler. Bizim bunlara pabuç bırakma gibi bir niyetimizin olmadığını bilsinler.
Bakın açık söylüyorum sizler yola çıktığınızda, bizler dönüyorduk. Ben ve dostlarım “merhaba” yaptığım arkadaşlarım her biri ayrı değeri olan insanlar. Kimse şahsi menfaati için dostunu satacak kadar alçak zihniyete sahip değiller. Her birisi ayrı değer ve ayrı kalitede insanlardır. Ucuza pazarlanacak kadarda alçaklaşmazlar, siz ikiyüzlü riyakarlar, kendinizde bulamadığınız kalitesizliği bizlerde aramayın bulamazsınız. Siz sabah gün ne taraftan doğacağının hesabını yaparken, bizler gün doğumun da insanlara yapacağımız hizmetin hesabını yapmış ve işe koyulmuşuzdur.
Sizler kırıp döktüğünüz basit, hiç gördüğünüz insanları kırmakta imtina etmezken kırılanlar bir gün kapısının çalınıp hiçbir şey olmamış gibi sırıtarak karşısında duracağınızı emin bir şekilde beklemektedirler.
Siz düşünün şeytan sıfatlı, beyin özürlü insanımsı mahlûklar. Gün sizin gününüz her yaptığınız sizin için mutluluk ya işte siz kendi dünyanızda mutlu olun nasıl olsa sizler dünya var oldukça oldunuz, gene olun. Fakat her insanı kendiniz gibi görmeyin, ufkunuzda kafanıza göre yaptığınız hesapları yapın. Yapın ki mutlu olasınız.
Hesap içinde hesap yapanın da olduğunu unutmayın. Kafanızı elbette duvara toslayacaksınız o zaman her şeyin geç olduğunu anlayacaksınız. Fakat geriye baktığınızda gerçek dostlarınızı bulamayacaksınız.
Bizler Kırşehir’i ve insanını severken, “memleketim” derken, sizler şahsi çıkarlarınızın peşinde koşmaya devam edin. İnsanları kırın, dökün yok, sayın! Şehrim ve insanımın sıkıntılarını okumayın, bilmeyin, söylenenlere yazanlara kulak vermeyin. Doğruları söyleyenleri, yazanları kötü insan olarak görün, aranıza kalın duvarlar örün ki rahat edin!
Bırakın insanlar kırılsın, incisin sizler mutlu olun insanları işinize geldiği gün hatırlayın, ziyaret edin, şişen dilinizi yalanlarınızla insanları ikna etmeye çalışın. Çünkü makamda sizin, şan da, şöhret de!
“Gerisi teferruattır!” deyip, “Gününüzü gün edin! Kim ne yaparsa yapsın sizler makamlarınızda memnun olun!” derimde, demiyorum foyanızın, yalanlarınızın çıkacağı günü iple çekiyorum haberiniz olsun!..