Maalesef memleketimizde emekli olmak ve emekli yaşamak çok zor...
Emekli Sandığı, BAĞ-KUR ve SSK emeklilerine bakıyorum da, çoğu doğru düzgün yaşayabilecek, gezecek, görecek, yiyecek, içecek, eğlenecek, dinlenecek gibi yaşantısını sürdürebilecek bir gelir elde edemiyorlar. Çoğu geçim sıkıntısı içinde açlıkla yoklukla iç içe yaşıyor. İkinci bir iş bulan olursa çalışıyor. İkinci işi bulamayıp da sadece emekli maaşı ile geçinmeye çalışanlar deyim yerindeyse perişan.
Sözde enflasyona göre senede iki defa zam veriliyor, veriliyor verilmesine de verilenden daha fazlaya yakın bir tutar henüz cebine bile girmeden elinden alınıyor. Yani kaşıkla verilen kepçeyle geri alınıyor. Bu şekilde bir kısır döngüdür devam edip gidiyor bu duruma gülünür mü yoksa ağlanır mı, bilemiyorum.
Ülke genelinde ev kiraları yüksek olduğu gibi, buna paralel Kırşehir’de de ev kiraları bir hayli yüksek. Normal bir evde oturayım deseniz kirası en azından 800- 1000 lira. Ekmek, peynir, zeytin, yumurta, et, yoğurt, süt gibi temel gıda fiyatları el yakıyor. Elektrik, doğalgaz, su, telefon faturaları ise cep yakıyor. Hal böyle iken 1500- 2000 lira arasında maaş alan bir emekli açlık ve yokluk sınırı altında zor şartlarda nasıl geçinilirse öyle geçinmeye çalışıyor. Bu emekli vatandaşımızın bir de sosyal, kültürel, giyim, ulaşım ve sağlık ihtiyaçları olacak. Aldığı üç kuruşluk maaş ile bunu karşılaması oldukça zor, emeklinin insanca yaşama hakkı olmalı, ama bu şartlarda oda görünmüyor.
Emeklinin insanca yaşayabilmesi için İntibak Yasası denildi, bir türlü gündeme getirilip yasallaştırılmadı. Emekli vatandaşımıza 3600 ek gösterge sözü verildi, onun da seçim vaadi olduğu anlaşıldı. Şimdilerde unutuldu gitti, gündeme bile getirilmiyor.
Emekli insanımızın insanca yaşayabilmesi için, Avrupa ülkelerinin vermiş olduğu emekli aylığı düzeyinde ödeme yapılmalı.
Emekli gazete, kitap, dergi okuyabilmeli, moral ve motivasyonu yüksek olmalı. Yiyip içmeli, giyinip gezmeli, sağlığını koruyabilmelidir. 
İşte bunun için Avrupa ülkelerinin vermiş olduğu maaş verilemiyorsa bile günün şartlarına göre en az alan asgari ücret düzeyinde maaş almalı ki bir nebze olsun ekonomik sorunlarına çözüm bulunabilsin.
Emekli, doğalgaz, elektrik, su, sağlık, gıda, ulaşım, iletişim, giyim, faturalarını ödeyemiyor. Emekli insanların GEÇİM DERDİ VAR.
Her işe, her şeye kaynak yaratan devletimiz, emekliye de insanca yaşayacak parayı vermelidir. Yaşamak ama yaşamak onun da hakkıdır.