Ülkemizin en büyük sorunlarından biri de işsizlik.
Bu yüzden bu yazımızda sizlerle kısa ve öz olarak şirin Kırşehir’imize istihdam anlamında nasıl bir katkı sağlarız onu yazmak istedik.
Kırşehir ilimizin büyümesi ve kalkınması için kurumsal firmaları şehrimize kazandırmamız gerekiyor...
İlle de iş, ille de iş... 
Peki, ne yapmak lazım?
Şu an Türkiye’nin birçok şehrinde mevcut olan kurumsal çağrı merkezi için gerekli girişimleri hem bürokratik hem de STK’lar olarak yapılması gerekir diye düşünüyorum vakit kaybetmeden hareket geçilmeli…
Bu kurumsal çağrı merkezleri hava yollarından giyime, içecek firmalarından sağlığa bakanlıkların hizmetleri gibi daha birçok sayıda kamu ve özel şirketleri bünyesinde barındırmakta.
Sağladıkları istihdam sayısı 1000 ile 1500 arası değişmektedir. Bunun ailesini de düşündüğünüzde 4000 ile 4500 kişi ekmek yemektedir, istihdam edilmektedir.
Türkiye’de bu hizmeti sağlayan iki şirket bulunmakta, bunlarla genel merkezlerinde görüşülmeli şehrimize davet edilmeli, gerekirse arsa kolaylığı sağlanmalıdır. 
Bir diğer istihdam alanı ise üniversiteler bünyesinde kurulan Teknopark veya Tekno Kent’lerdir.
Bunlarda ise çevre illerden veya şehrimizde faaliyet gösteren, yazılım şirketleri, bilgi teknolojileri, danışmanlık şirketleri, teknoloji tarım şirketleri kısaca teknolojiyle uğraşan tüm firmaların bulunduğu birçok projenin yapıldığı yerlerdir.
Şehrimizin ileri gelenleri ve akil insanları tarafından yukarıda bahsettiğimiz hususlarla ilgili olarak bir an evvel işlem başlatılmalıdır.