Kırşehir’de AK Parti-CHP arasındaki söz düellosu devam ediyor

YETER ARTIK! KIRŞEHİR
KISIR ÇEKİŞMELER
YERİNE BİRLİK İSTİYOR!..

Belediye Başkanı Ekicioğlu: “Kısır çekişmelerden bıktık, usandık, Kırşehir için her yere gider, herkesle görüşürüm. AK Parti’ye de gitmeye hazırım. Yeter ki Kırşehir’e hizmet ve yatırım gelsin”

Kırşehir Belediyesi’nde çalışan 29 kişiyle yeniden sözleşme imzalamayarak yol verilmesinin ardından başlayan tartışmalara AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli ile AK Parti İl Başkanı Muzaffer Aslan’dan gelen açıklamalarından ardından, dün de CHP’den geldi.
CHP’li Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ve yönetimine tepki gösterdi.
Dün saat 14.00’te Parti İl Merkezi’nde CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, CHP İl Başkanı Baran Genç, İYİ Parti İl Başkanı Müfit Göçen ile CHP ve İYİ Parti yönetim kurulu üyeleri ile kalabalık bir partili topluluğu katıldı.
Basın toplantısı CHP İl Başkanı Baran Genç’in konuşmasıyla başladı. Başkan Genç, ülke ve Kırşehir gündeminde AKP’nin yaptığı gündem değiştirmeye hizmet eden haberlerle dolu olduğunu iddia ederek şunları söyledi:
“Ülke ekonomimizin durumu hepimizce malum olup, iktidar halkın dikkatini başka alanlara taşımak için Kanal İstanbul gibi, Libya’ya asker gönderilmesi gibi suni haberlerle gündemi değiştiriyor. İşsizliğin tavan yaptığı, milli gelirin taban yaptığı, adam kayırmanın, torpilin, adaletsizliğin ayyuka çıktığı bu günlerde maalesef halk bu haberlerle uğraştırılıyor.
“Kırşehir özelinde 31 Mart seçimlerinin tartışmasız galibiyiz. Şehrimize hizmet etmek için gecesini gündüzüne katan bir Belediye Başkanımız var. Fakat Belediye Başkanımız hakkında dün ATKP il yöneticileri ve milletvekilinin ithamlarını yerel basından ve sosyal medyadan üzülerek takip ettik. Bazı sözleşmeli işçilerin liyakat konusunda yeterli olmadıkları halde astronomik ücretlerle çalışan AKP yöneticilerine yakınlığı ile bilinen işçilerin sözleşmelerinin yenilenmediğini söylüyorlar. Bu kişilerin sözleşmelerinin yenilenmemelerinin nedenlerini Belediye Başkanımız elbette izah edecektir. Fakat buradan itham eden iktidar uzantılarına bazı sorularımı olacaktır:
“1.Kırşehir devlet Hastanesi’ndeki sağlık hizmeti yetersizliğini ne zaman yeterle hale getireceksiniz ve ne şekilde değerlendirilecek?
“2.İlk taksiti ödenmiş olmasına ve belediyeye devredileceği konusunda söz verilmesine rağmen Aşıkpaşa Tabiat Parkı’nı Ankara bir pastaneciye işletme hakkını nasıl verdiniz?
“3.Çevre Yolu projesini yatırım programından nasıl ve neden çıkardınız?
“4.Valilik binası inşaat diye tabela astığınız binayı haki iktidarına yakın vakfa veriyorsunuz?
“5.Akşama kadar kapınızı aşındıran işsizlere nasıl bir çözüm bulmayı düşünüyorsunuz?
“Partimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi ve Ulu Önder’imiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en özenli eserlerinden birisidir. CHP zihniyeti diyerek itibarsızlaştırmaya çalıştıkları zihniyet sayesinde dinimizi, dilimizi rahatça yaşayabilir ve rengini şehitlerimizin kanından alan el bayrağımızı dalgalandırabiliyoruz. Bu parti ve Kırşehir İl Örgütü ne Belediyesini, ne Encümenini, ne de Belediye Başkanını sahipsiz bırakmaz, sonuna kadar savunur. Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu yalnız değildir, arkasında CHP il örgütü vardır.”
İyi Parti İl Başkanı Müfit Göçen de Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun gecesini gündüzüne katarak Kırşehir için çalıştığını belirterek, “Boş işleri ve kısır çekişmeleri bir kenara bırakalım. AK Parti Milletvekili ve yöneticilerine tavsiyemde budur. Zaten Milletvekili Kendirli de bu yönde doğru bir açıklama yapmıştır. Bizim gündemimizde Kırşehir Belediyesi değil, hayatımızın şekillendiği başka noktalar var. Şu an benim gönlümün istedikleri seçimlerde Kırşehir halkına yapılacak diye söz verdikleri ancak yapamadıklarını açıklamalıdırlar. İşte bir Çevre Yolu. Seçimde gündeme geldi, yapılacağı sözü verildi ama hala ortada hiçbir şey yok. 17 yıldır iktidarda olan AKP daha yatırım programına bile koyamadı. Demiryolu ne oldu? Bu konuda da hiçbir faaliyet yok. Resmi daireler bugün Kırşehir’de kirada oturuyor. Hükümet Konağı ihalesi yapıldı, temeli atıldı, bugün ödenek yok diye yapılmıyor. Şimdi de buranın başka bir kuruma verileceği konuşuluyor. Kırşehirli gençlerimiz işsizlik nedeniyle başka illere gidiyor. Giden gençlerimiz geri dönmüyor. Kısır gündemler yakışık almıyor. Şehrimizin istihdamını arttırmak için el ele vermek zorundayız. Kırşehir her şeyin en iyisine layık. Demokrasiye sıkı sıkı bağlı olan Kırşehir’in huzurunu kimsenin bozmasını istemiyoruz. Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. İyi Parti her zaman iyilerin yanındadır. Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu’nun dün yanında vardık, bugün de yanındayız. Onun asla yanlış yaptığına, yapacağına inanmıyoruz” diye konuştu.
Milletvekili Metin İlhan’da 15 yıldır Kırşehir’i yöneten Ak Partili Belediye Başkanlarının da görevleri sırasında sözleşmeler imzalamayarak onlarca kişinin işsiz kaldığını öne sürdü.
Yaşar Bahçeci’nin Kırşehir’de güzel işler yaptığını, ancak 500 milyon liralık bir borç bıraktığına dikkati çeken Milletvekili İlhan, şunları söyledi:
“Bu şehre yapılan hizmetlerden hepimiz yararlanıyoruz. 20 bin işsizin olduğu Kırşehir’de bir Belediye Başkan Yardımcısının 8 akrabası belediyeye işe alınır mı? Kırşehir’de 29 kişinin sözleşmesi yenilenmediği için bizleri ve belediyemizi işçi çıkartıyor diye eleştiren AK Parti yöneticileri, AKP’li Belediye Başkanlarının yönettiği Kaman’da 18 kişinin, Mucur’da 17, Çiçekdağı’nda 4 Kurancılı’da 5 işçisinin işten çıkarıldığını neden söylemiyorlar?
“Selahattin Başkan 4 bin farkla yani 32 bin oyla Kırşehir Belediye Başkanı seçildi. Kendisini toplumda dürüstlüğüyle kabul ettirmiş bir kişidir. Artık polemiğe girmeden ona hepimizin yardımcı olunması gerekir. Ancak gördüğüm o ki CHP’li Belediyelerin üzerinde büyük bir baskı var. Baskı ve yıldırma polimalarına karşı hepimiz bir olup Başkanımıza sahip çıkmalıyız. Yapay gündemlerle bir yere varılmaz. Herkes Kırşehir’in sorunlarının çözümü için elini taşın altına koymalı ve Kırşehir’e hizmet etmeli. Bu konuda Milletvekili Kendirli de sözünün arkasında durmalı ve boş işler ile kısır çekişmeleri bir kenara bırakmalıyız” dedi.
Tabiat Parkı’nın seçimler öncesi Kırşehir Belediyesi’ne tahsis edildiğini ancak seçimlerden sonra Ankara’daki bir pastaneye peşkeş çekildiğini anlatan Milletvekili İlhan, çevre yolu, valilik binası ile yeni yapılacak hastanenin akıbetlerinin ne olacağını merakla beklediklerini sözlerine ekledi.
CHP-İyi Parti ittifakının adayı olarak 31 Mart seçimlerinde Kırşehir Belediye Başkanı olduğunu hatırlatarak konuşmasına başlayan Selahattin Ekicioğlu da hakkındaki iddia ve eleştiri yanıtlayarak şunları söyledi:
“Belediyemizden 29 arkadaşımızla yeniden sözleşme imzalamadık. Bunların gerekçelerini de herkes biliyor. Ben bütün partilere gidip Belediyemizin ve Kırşehir sorunlarını anlatıp çözmeye hazırım. Ancak seçimlerin hemen ardından AK Parti Milletvekili ve il yöneticileri kapıları sert kapattıkları için oraya gidip gelemiyorum. Keşke oraya da gidip gelsem birlikte Kırşehirimizin sorunlarını çözebilsek. Belediyeye SSK tarafından 2018 yılına ait prim borçları nedeniyle haciz geldi. Bunun belgeleri tüm basımıza sunulmuştur. 9 aylık görevim sürecinde belediyemizin 140 milyon geliri olurken, 20 milyon lirada borcu olmuştur. Bunlardan 70 milyon lirası borçların ödenmesinde kullanılırken, 50 milyon lirası da şehrin muhtelif yerlerine götürülen yatırım ve hizmetlerde kullanılmıştır.”
Göreve geldiğinde 1172 kişinin Kırşehir Belediyesi’nde çalıştığını, 08.01.2020 tarihi itibarıyla çalışan sayısının 1167’ye indiğini, kendi dönemlerinde 46 şoför ile bir kaynakçı ve bir kepçe operatörü alındığını anlatan Başkan Ekicioğlu, “Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz, biz Kırşehir Belediyesi’ni kurumsal bir yapıya kavuşturmak için gece gündüz çalışıyoruz. Ben bütün Kırşehir halkının Belediye Başkanıyım. 20 bin işsizimiz var bunlardan 5 bininin CV’si elimizde. Biz bu işsizliği nasıl çözeriz, bunun niçin çalışıyoruz. Kısır çekişmelerden bıktık. Daha güzel bir Kırşehir için birlikte çözüm üretelim istiyoruz. Biz kimseden para istemiyoruz. Eğer iktidar partisi milletvekili belediyemize İller Bankasından araç almak için istediğimiz 10 milyon liralık teminat mektubunu çıkartırsa, Kırşehir Belediyesi’nin yılda 7 milyon lirasının belediyede kalmasını sağlayacaktır. Biz de kendisine herkesin huzuru önünde teşekkür etmesini biliriz. Bizim yaptıklarımızı değerli Kırşehir halkımız çok iyi biliyor. Siyasileri, özellikle iktidar mensuplarını yapıcı dil kullanmaya davet ediyoruz. Biz kavgaya değil çalışmaya geldik. Ben AKP İl binasına elimde evraklarla girmek istiyorum, para istiyorum engel olmasınlar yeter” dedi.
Başkan Ekicioğlu, AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli’nin Kırşehir Belediyesi'nde önümüzdeki günlerde 400-500 kişinin işten çıkarılması yönünde hazırlık yapıldığı iddialarının da asılsız olduğunu sözlerine ekledi. (HABER: BEYHAN BALLI)