Köylere Hizmet Götürme Birliği Toplantısı yapıldı

Vali İbrahim Akın, muhtarlardan destek istedi

Merkez İlçe Köylerine Hizmet Götürme Birliği Olağan Meclis Toplantısı, Vali İbrahim Akın başkanlığında yapıldı.
Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Vali İbrahim Akın’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Adnan Kayık, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ferhat Kuran, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, İl Genel Meclis Başkanı Hacı Ömer Seyfi, İl Genel Meclis Üyeleri ile muhtarlar katıldı.
Toplantıda yaptığı konuşmada, devletimiz tarafından aktarılan ödenekleri verimli bir şekilde kullanarak köylerimize hizmet olarak götürmeyi hedeflediklerini belirten Vali İbrahim Akın, “Vatandaş ile devlet arasında bir köprü vazifesi gören muhtarlarımız, köylerinde bir olumsuzluk var ise bu sorunları mutlaka ilgili mercilere iletmelidir. Bu topraklarda birlikte yaşıyoruz, muhtarlarımız da bunun bilincinde olarak sorunları bizlere iletsinler. Muhtarlarımız kendilerine sorumluluk olarak yüklenen hususlara riayet etmelidir.” dedi.
Konuşmasının devamında Koronavirüs tedbirlerine uyulması konusunda muhtarlardan destek beklediklerini ifade eden Vali İbrahim Akın, “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de görülen Koronavirüs ile mücadele kapsamında ilimizde de önemli kararlar alıp bu tedbirleri uygulamaktayız. Bu mücadelede birçok kamu kurum ve kuruluşu görev aldı. Salgın hastalıkla topyekün mücadele içerisindeyiz. Kontrollü sosyal bir hayat döneminde bulunduğumuz bu günlerde siz muhtarlarımıza da önemli görevler düşmektedir. Salgının kontrol altında tutulabilmesi amacıyla insanlarımızın yoğun olarak bulunduğu ortamlarda tedbirlere mutlaka riayet edilmelidir. Bu tedbirlerin en önemli 3 kuralı da maske takılması, sosyal mesafe ve temizliktir. Hem kendi hem de toplum sağlığı için bu kurallara hassasiyet gösterilmesini istiyoruz. Özellikle köylerimizde gerçekleştirilen düğün ve taziye gibi insanlarımızın yoğun olarak bulunduğu, bir araya geldiği ortamlarda alınan tedbirlere uyulması konusunda sizlerin desteğini bekliyoruz. Hepimiz birbirimizin sağlığından sorumluyuz. Bu nedenle kurallara uymayan vatandaşlarımızı mutlaka uyarmalıyız. Tebrik ve taziyelerimizi sarılmadan, tokalaşmadan, temas kurmadan iletmemiz Koronavirüs ile mücadelede bizlere yardımcı olacaktır.” şeklinde konuştu.
Yapılan seçimler sonucunda Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümenine İl Genel Meclis Üyelerinden Şaban Çelik ve Murat Yüksel, köy muhtarlarından ise Sıdıklı Büyükoba Köyü Muhtarı Oğuz Çakır ve Akçaağıl Köyü Muhtarı Osman Güçlü seçilirken Koronavirüs tedbirleri alınarak yapılan toplantı dilek ve temennilerin dinlenmesi ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)