Vali İbrahim Akın, Çiçekdağı ilçemizde Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında alınan tedbirlere yönelik denetim yaptı.
Kontrollü Normalleşme Sürecinde yürütülen denetim faaliyetleri kapsamında daha önce diğer ilçelerimize giderek incelemelerde bulunan Vali İbrahim Akın, Çiçekdağı ilçemizde Koronavirüs Denetimi gerçekleştirerek vatandaşlarımıza ve esnaflara tedbirlere uyulması konusunda uyarılarda bulundu.
İlçe pazarı ve esnafları ziyaret ederek vatandaşlarımıza rehavete kapılmadan tedbirlere uyulması gerektiğini hatırlatan Vali İbrahim Akın, “Orta risk grubunda bulunan ilimizin bir üst gruba yükselmesini istemiyoruz. Bunu sağlamak da bizim elimizde. Alınan tedbirlere riayet ederek yeni kısıtlamaların gündeme gelmesini engelleyebiliriz. Alınan bütün tedbir kararları kamu sağlığını korumaya yöneliktir. Herkes önce kendi tedbirini almalı. Ev ziyaretlerinin salgının yayılmasına neden olduğundan bu süreçte ev ziyaretlerinden mümkün olduğunca kaçınmalıyız. Esnaflarımız da iş yerlerinde gereken tedbirlere mutlaka uymalıdır. İş yerlerine girişte HES Kodunu mutlaka sormalı, oturma düzeni konusuna hassasiyet göstermelidir. İnanıyorum ki bu süreci en kısa sürede atlatıp eski güzel günlerimize döneceğiz. Bu vesileyle, salgınla mücadele konusunda vatandaşlarımızdan duyarlılık bekliyor, herkese sağlıklı günler diliyorum.” dedi.
İlçedeki denetiminde Vali Akın, Çiçekdağı Kaymakamı Fikri Badioğlu, İlçe Belediye Başkanı Hasan Hakanoğlu, İlçe Jandarma Komutanı ve İlçe Emniyet Amiri de eşlik etti. (HABER MERKEZİ)