İl merkezindeki mahalle muhtarları ile bir araya gelen Vali İbrahim Akın, Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirlerin uygulanması konusunda destek istedi.
Valilikte düzenlenen toplantıda konuşan Vali İbrahim Akın, Salgın hastalıkla topyekün mücadele ettiklerini belirterek, “Kontrollü sosyal hayat döneminde, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de görülen Koronavirüs salgını ile topyekûn bir mücadele sergilemekteyiz. Bu kapsamda aldığımız kararlarda asıl amacımız vatandaşlarımızın sağlığını korumaktır. Son günlerde ülkemiz genelindeki vaka sayılarında bir artış olduğu gözlemlenmektedir. Bunun önüne geçmek için çeşitli tedbirler alıyor ve denetimler gerçekleştiriyoruz. Salgının önlenmesi amacıyla yürüttüğümüz mücadelede vatandaşlarımızla birebir iletişim içerisinde olan siz değerli muhtarlarımızın desteğini bekliyoruz. Halkımız arasında salgınla mücadelede bir rehavet havası oluştu, fakat tehlike henüz geçmiş değil. Yaz aylarında olmamızdan dolayı insanların toplu olarak bir arada bulunduğu düğün, nişan gibi etkinlikler yoğunlaştı. Bu etkileşimden kaynaklı olarak da salgının seyri değişti. Toplumda oluşan rehaveti ortadan kaldırmak üzere salgın tehlikesinin geçmediğini her fırsatta anlatarak bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Bugün sabah saatlerinde köy muhtarlarımızla da bir toplantı yaparak onlardan destek istedik. Bu süreçte sizlerin sahada etkin olarak bizlere destek vermeniz önem taşımaktadır.” dedi.
Koronavirüsten korunmanın en etkili üç yolunun maske takmak, sosyal mesafeyi korumak ve temizliğe önem vermek olduğunu belirten Vali İbrahim Akın, “Mahallelerinizde gerçekleştirilen düğün, cenaze gibi insanların yoğun olduğu etkinliklerde vatandaşlarımızı bu önemli 3 kurala uymaları konusunda uyarmanızı istiyoruz. Koronavirüs ile mücadelede tabii ki esas olan vatandaşlarımızın tedbirlere kendilerinin uymasıdır. Herkesin kendisinin denetçisi olması gerekmektedir, çünkü hepimiz birbirimizin sağlığından sorumluyuz. Yaptığımız çalışmalarda amaç vatandaşlarımızın konunun ciddiyetinin farkında olmasını sağlamaktır. Hem toplum sağlığı hem de bireysel sağlığımız için tedbirlere uyma hususunda hassasiyet göstermeliyiz. Salgınla mücadele kapsamında il genelinde maske takılmasının zorunlu hale getirilmesi, düğünlerde sürenin 3 saate indirilmesi ve ikram yapılmaması, 65 yaş üstü büyüklerimize bazı sınırlamalar getirilmesi gibi önemli kararlar aldık. Aldığımız bu kararların uygulanması ve takibinde siz muhtarlarımızdan destek bekliyoruz.” sözlerine yer verdi.
İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Bulut’un da hazır bulunduğu toplantı, muhtarların görüşlerinin alınması ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)