Vali İbrahim Akın, Kaman Türk Telekom Osman Kulaksız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ait, öğrencilerin öğretmenleri öncülüğünde ürünler yetiştirip eğitim aldıkları Uygulama Bahçesinde incelemelerde bulundu.
Ziyaretinde İl Milli Eğitim Müdür V. Metin Alpaslan ve Okul Müdürü Türker Korkut’tan uygulama bahçesinde yetiştirilen ürünler ve burada verilen eğitim hakkında bilgiler alan Vali İbrahim Akın, uygulama bahçesini gezerek öğretmenler ve öğrencilerin patates hasadına eşlik etti.
Vali İbrahim Akın, inceleme sırasında yaptığı konuşmada, bu okulda verilen eğitimin öğrencilerin üretime yatkın, nitelikli insan olarak yetiştirilmesine önemli katkılar sağladığını söyledi.
Amaçlarının öğrencileri bilgili ve donanımlı bir şekilde geleceğe hazırlamak olduğunu belirten Vali Akın, “İlimizde eğitim alanındaki gelişmelere ve bu yönde yürütülen çalışmalara büyük önem vermekteyiz. Kaman ilçemizde bulunan Türk Telekom Osman Kulaksız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde de öğrencilerimize tarım ve hayvancılık alanlarında önemli eğitimler verilmektedir. Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin kaliteli bir eğitimle kendilerini geliştirmelerini sağlayacak bütün projeleri destekliyoruz. Bu vesileyle, tüm eğitim camiamıza, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize başarılar diliyorum.” dedi.
Vali İbrahim Akın daha sonra tarım, hayvan yetiştiriciliği, hayvan sağlığı ve laboratuvar hizmetleri alanında eğitim veren Türk Telekom Osman Kulaksız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde incelemelerde bulundu.
Okul ve öğrencilerin durumu hakkında idarecilerden bilgiler alan Vali Akın’ın programı, sınıflar, atölyeler ve laboratuvarda yaptığı inceleme ile sona erdi.
Vali Akın Kaman ilçesindeki programında Kaymakam Vekili Zikri Şahin, Kaman Belediye Başkanı Necati Çolak, İl Milli Eğitim Müdür V. Metin Alpaslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İman ile öğretmenler yer aldı. (HABER MERKEZİ)