Kırşehir il genelinde önceki gün etkili olan kar yağışının ardından İl Özel İdaresi tarafından karla mücadele çalışması yapıldı.
İl Özel İdaresi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, ilimiz ilçe ve köylerde etkili olan kar yağışı sonrası kapanan köy yolları, ekiplerin yoğun çalışmasıyla yeniden ulaşıma açıldı.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kurtuluş Yılmaz, il özel idaresi olarak Merkez ve ilçelerimizde 8 greyder, 6 bıçaklı kamyon, 9 kepçe toplamda 23 iş makinesi ve 46 personel ile Karla Mücadele Ekibi oluşturduklarını ve bu kapsamda etkili olan kar yağışı sonucu yolları açma çalışmasının yürütüldüğünü aktardı.
Etkili olan kar yağışı sonucu Akçakent, Boztepe, Akpınar ve Mucur ilçeleriyle bağlı köylerde kapanan tüm köy yollarının ulaşıma açıldığına dikkati çeken Yılmaz, şunları kaydetti:
“Dün akşam saatlerinden itibaren ilimizde etkili olan kar yağışı sonucu karla mücadele ekiplerimiz Akçakent, Akpınar, Boztepe ve Mucur ilçelerimizde kapanan köy yollarımızı açıp tuzlama çalışması da yaptılar. Özel İdare ekiplerimiz halkın ulaşımda sorun yaşamaması için tüm ekipleriyle teyakkuz halindedir. Karla mücadelede önceliğimiz köy yollarının ulaşıma açık kalmasıdır. Gece gündüz çalışan ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”