Ömerhacılı Köyünde yapılan etkinliğe, Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli ve Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Geleneksel hale gelerek her yıl kutlanılan ve bu yıl 28'ncisi yapılan “Ömerhacılılar Günü” 29-30 Haziran 2019 günleri Ömerhacılı köyünde gerçekleştirildi.
Hayırsever Ömerhacılı iş insanı Mustafa Şahin'in tüm giderlerini karşıladığı, Ömerhacılılar Vakfı ve Ömerhacılı Köyü Muhtarlığı tarafından organizasyonu yapılan 28'nci Ömerhacılılar gününe katılım yoğun oldu.
Ömerhacılılar Vakfı Başkanı Doğan Türk, Ömerhacılı Köyü Muhtarı Bayram Özdemir, hayırsever İş insanı Mustafa Şahin tarafından karşılanan misafirler Ömerhacılı da güzel bir gün geçirdiler.
Cumartesi günü akşam saat 19.00'da Cami meydanında hazırlanan sahne ile Kamanlı mahalli sanatçı, Arafa Akyol'un sahne aldığı Canlı müzik programı gece saat 22.00'ye kadar devam etti.
Programda ayrıca, Ömerhacılı’lı TRT Türk Halk Müziği Gençlik Korosu Solisti Büşra Şahin'in mükemmel sesi ve yine bir diğer Ömerhacılı’lı Televizyon dizi oyuncusu Berkay Veli'nin Muhteşem Seymen oyunu, Ömerhacılıları mest etti. Davul-Zurna eşliğinde halaylar çekildi, Havai fişek gösterisi düzenlendi.
Pazar günü ise Şehitler parkındaki sosyal tesislerde misafirlere pilav ikramı yapıldı.
Pazar günü saat: 13.00’de başlayan etkinliğe; Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, 19. Dönem Kırşehir Milletvekili Avukat Coşkun Gökalp, CHP Kırşehir İl Başkanı Şeref Baran Genç, AK Parti Kaman İlçe Başkanı Avukat Kamil Avşaroğlu, CHP Kaman İlçe Başkanı Nafi Erbaşı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kurtuluş Yılmaz, Kaman İl Genel Meclisi Üyeleri: Emre Demirci, Durdu Üngel ve Murat Gedik, Kaman Ticaret Odası Başkanı Yakup Eğri, Kaman Ziraat Odası Sekreteri Deniz Gökalp, Çevre köylerin muhtarları ile Ankara, İstanbul ve diğer illerde yaşayan Ömerhacılılar katıldı.
Gün sonunda ise Kuran’ı kerim okundu, toplu halde dua edildi. Ömerhacılılar önümüzdeki yıl tekrar buluşmak dileği ile akşam saatlerinde Köylerinden ayrıldılar. (HABER: BEYHAN BALLI)