Mucur İlçemizde 2019 yılında "Seyfe Gölü Civarında Lavanta Balı Projesi" kapsamında ekilişi yapılan Lavanta Bahçesinin hasadı yapıldı.
Mucur İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen KOP tarafından kabul edilen Lavanta Balı Projesi ile üretimde farkındalık yaratmak ve tarımsal anlamda üretimi arttırmak amacıyla lavanta ekimi yapılmıştı.
Budak Köyünde 50 dönümlük alanda ekimi yapılan lavanta bahçesi hem bölgeye alternatif bir ürün oldu, hem bir görsel kazandırdı hem de lavanta balı üretimine insanları teşvik ederek yeni bir kazanç kapısı açtı.
Bu proje ile hasat edilen ürünlerin bir kısmı lavanta yağı çıkarılmak için yağ fabrikalarına götürülürken, geriye kalanının da çiftçimiz tarafından satışı yapılmaya başlandı.
Ayrıca çiftçilere proje kapsamında sağlanan arı kovanlarından Lavanta Balı hasatı gerçekleştirildiği ve çiftçimiz tarafından bal satışları yapıldığı öğrenildi.  
Öte yandan Kırşehir Beyediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından, 2019 yılı Aralık ayı içerisinde mülkiyeti Kırşehir Belediyesi’ne ait olan Güldiken Mahallesi Ortaköy yolu üzerinde bulunan 17.000 m2’lik tarlanın 8.000 m2’lik bölümüne 24.000 adet lavanta fidesi dikilmişti.
Lavanta tarlasında ilk hasadında konuşan Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu: “Kırşehir Belediyesi olarak ilimizde tarımsal ürün çeşitliliğini artırmak ve tarım uygulama yöntemlerinde alternatifler üretmek amacıyla geçtiğimiz yıl Aralık ayı içerisinde, Güldiken Mahallesi Ortaköy Yolu üzerinde Belediyemiz’e ait 17.000 m2’lik tarlanın 8.000 m2’lik alanına 24.000 adet lavanta fidesinin dikimini gerçekleştirdik. Son zamanlarda ülkemizin çeşitli bölgelerinde çiftçilerimiz, alternatif tarım uygulaması olarak, lavanta dikimi gerçekleştirmektedir. Kırşehir Belediyesi olarak, alternatif tarım ürünü yetiştirmenin öneminden hareketle; kozmetik, parfümeri, ilaç gibi birçok sanayi alanında kullanılan lavanta ürününün yetiştirilmesi konusunda Kırşehirli çiftçilerimize öncülük edecek aynı zamanda destek olacağız’’ dedi. HABER MERKEZİ)