Kırşehir İl Özel İdaresi, 2021 yılı Su ve alt yapı çalışmaları kapsamında yer alan Mucur İlçesi Köylerinin Köy İçme suyu yapım işlerini tamamladı.
2021 yılı KÖYDES Çalışmaları kapsamında Kurugöl, Aksaklı, Tataryeğenağa, Güzyurdu ve Kıran köylerinin içme su hatları yinelendi ve Kollektör sistemine geçildi. 30 km’lik köy içi hatlar çekildi.
Rışvan ve Devepınarı köylerine Özel İdaremiz tarafından açılan içme suyu sondaj kuyuları enerji nakil hatları çekilerek köyün hizmetine sunuldu.
Ayrıca Budak köyü 11.970 Watt ve Yazıkınık köyü 10.080 Watt’lık gücündeki GES (Güneş enerji sistemleri) tamamlanarak devreye alındı.
Öte yandan Karakuyu köyü içme suyu sondajı 2021 yılı bitmeden bağlanarak içme suyu olarak kullanılacaktır.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kurtuluş Yılmaz Özel İdaremiz tarafından 2021 yılında Mucur İlçemizde gerçekleştirilen köy içme suyu yatırımları ve çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Tüm köylerimizde amaçlarının köy içme suyu sorunu yaşanmaması olduğunu belirten Genel Sekreterimiz Yılmaz, “Hemşerilerimizin yaşam koşullarını daha kaliteli hale getirmek, onların talep ve isteklerini takip etmek her zaman birinci önceliğimiz olmuştur. Amacımız köylerimizde hemşerilerimize kaliteli su içirmek ve hiç bir zaman su kesintisi yaşatmamak. Su hayattır ve biz vatandaşımıza en güzel hayatı sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz. 2021 yılı itibariyle Mucur İlçesine bağlı 27 köyümüzde içme suyu alt yapı çalışmaları yenilenerek kollektör sistemine dönüştürülmüş ve köylülerimizin hizmetine sunulmuştur. Tüm köylerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Yapılan bu hizmet yatırımlarımızın gerçekleştirilmesinde Mucur İlçemiz KÖYDES programlarımıza başkanlık eden Mucur Kaymakamımız Sayın Faruk Erdem’e, Mucur ilçesi İl Genel Meclis Üyeleri ve Encümenlerimize ve köy içme suyu yapım çalışmalarında gösterdikleri özverili çalışmalardan dolayı tüm ekiplerimize teşekkür ediyorum” dedi. (HABER MERKEZİ)