Mucur ilçemizde yapılması kararlaştırılan 25 yataklı Devlet Hastanesi’nin adı AK Parti Ankara Milletvekili Hacı Turan’ın girişim ve önerileri sonucu 2008 yılında Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada 28 yaşında şehit düşen Üsteğmen Murat Ergül’ün adının verilmesi kararlaştırıldı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı önceki gün makamında ziyaret eden Milletvekili Hacı Turan, Kırşehir ve Ankara’daki sağlık yatırımları hakkında görüş alış verişinde bulunduktan sonra Mucur’a yeni yapılacak olan 25 yataklı Devlet Hastanesi’nin isminin köylüsü Kızıldağyeniyapanlı “Şehit Üsteğmen Murat Ergül Devlet Hastanesi” olmasını istedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Milletvekili Hacı Turan’ın bu talebini uygun gördüklerini ve hastanenin adını “Şehit Üsteğmen Murat Ergül Devlet Hastanesi” olacağını açıkladı.
Milletvekili Hacı Turan, Sağlık Bakanı Koca’ya teşekkür ederek, “Şehidimize tekrardan Allah’tan rahmet diliyoruz. Hedefimiz Devlet Hastanemizi en kısa sürede tamamlayıp Şehit Üsteğmen Murat Ergül Devlet Hastanesi olarak halkımızın hizmetine açacağız” dedi. 
Milletvekili Hacı Turan, 25 milyon liraya mal olacak Mucur Devlet Hastanesi’nin temelinin Mart ayında atılacağını ve en geç 2022 yılı içinde tamamlanarak Mucur’daki hemşehrilerinin hizmetine açılacağını söyledi.
Milletvekili Turan, 25 yataklı Mucur Devlet Hastanesi binasında 17 hasta odası, 10 poliklinik, 2 ameliyathane ve 5 diyaliz ünitesinin bulunacağını sözlerine ekledi. (HABER: SALİH GÜNER)