CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, her yıl sık sık ölümlü ve yaralanmalı kazaların yaşandığı Kırşehir-Yozgat-Çiçekdağı yol kavşağında her hangi bir eksikliğin olup olmadığı konusunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a yazılı bir soru önergesi verdi.
Milletvekili Metin İlhan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na gönderdiği ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:
“Kırşehir-Ankara Yolu Yozgat-Çiçekdağı yol ayrımında bulunan dönel kavşak gerek sinyalizasyon yetersizliği gerekse yol ayrımlarındaki darlık yüzünden her yıl onlarca kazaya sebebiyet vermektedir. Bu kazalar sonucu da yaralanmalar ve ölümler gerçekleşmektedir. Geçen ay genç bir vatandaşımız aynı yolda yol ayrımındaki darlığın görüş açısını daraltması sebebiyle hayatını kaybetti. İlleri birbirine bağlayan anayol kavşaklarının mühendisliği kusursuz olmalıdır zira söz konusu olan insan hayatıdır. Bu bağlamda;
“1. Bakanlığınızca Kırşehir-Ankara yolu Çiçekdağı yol ayrımı dönel kavşağı ile ilgili kazaları önleme adına gerekli yol düzenlemeleri yapılacak mıdır?
“2. Kırşehir-Ankara yolu Çiçekdağı yol ayrımı dönel kavşağında mühendislik olarak bir hata var mıdır? Bununla ilgili yeniden bir inceleme ve denetim yapılacak mıdır?” (HABER: BEYHAN BALLI)