AK Parti Ankara Milletvekili Kırşehirli hemşehrimiz Hacı Turan, Mucur ilçemize yapılması planlanan yeni Devlet Hastanesi’nin plan ve projesinden, yapılacak alanına kadar her şeyini yakından takip etmesi dikkat çekiyor.
AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli’nin de yakından takip ettiği Mucur Yeni Devlet Hastanesi’nin daha önce Karayolları yerine yapılması planlanmış ve buraya göre projesi çizilmişti. Ancak bu alana 500 kişilik kapalı spor salonunun yapılmasının kararlaştırılması üzerine hastane yerinin Pancar Şefliği alanına yapılması onaylanmış ve arşla Sağlık Bakanlığı’na devredilmişti.
Hastane binasının yapılacağı alanının değiştirilmesi üzerine proje tadilatına gidilmek zorunda kaldığını ifade eden Milletvekili Hacı Turan, gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”in kurucusu ve başyazarı Şevket Güner’in geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiği Mucur Devlet Hastanesi’nin son durumu hakkında gazetemize bilgiler verdi.
Milletvekili Turan “İki yıl önce Kırşehir eski Milletvekilimiz Sayın Mikail Arslan ile birlikte yaptığımız girişimler ve çalışmalar sonucu Mucur ilçemize yapılması kararlaştırılan 25 yataklı yeni Devlet Hastanemizde her hangi bir sorun yok. Ben her ne kadar Ankara Milletvekili olsam da Kırşehirliyim ve Kırşehir’de yapılacak yatırımları ve sorunları da yakından takip etmek zorundayım. Çünkü Kırşehir, ilçelerimiz ve köylerimiz her türlü hizmete layıktır. Bu nedenle Mucur ilçemizde yeni bir devlet hastanesi yapılması gerekiyor. 2 yıl önce Milletvekilimiz Sayın Mikâil Arslan’la Mucur’a 25 yataklı bir hastane yapılması için Sağlık Bakanlığımız nezdinde girişimler bulunmuş ve Karayolları’ndan boşalan Kayseri Karayolu üzerine yapılması kararlaştırılmış ve buna göre projeleri hazırlanmıştı. Ancak Sağlık Bakanlığımız bu arsadan vazgeçerek Mucur Pancar Şefliği’nin yerine yapılmasına karar verdiği için proje tadilatı yeni arsaya göre revize ediliyor. Sanırım 45 güne kadar bu çalışmalar tamamlanacak ve ihale süreci başlayacak. Herhangi bir sorun yok, yatırım programında bulunuyor” dedi. (HABER: BEYHAN BALLI)