KIRŞEHİR’İN Kaman ilçesindeki Devrim İlkokulu'nun 1975 yılı mezunları, 74 yaşındaki öğretmenleri Mümtaz Boyacıoğlu ile 42 yıl sonra bir araya gelerek hasret giderdi.
Sosyal medya üzerinden organize olan mezunlar, emekli öğretmen Boyacıoğlu ile irtibata geçti.
Öğretmenlerini Ankara'ya davet ederek ağırlayan mezunlar, Boyacıoğlu'na sürpriz yaparak, aynı okuldan 1980 yılında mezun olan öğretmenlerinin kızını da aynı buluşmaya getirdi.
Ziyarette bir konuşma yapan Boyacıoğlu, Devrim İlkokulu'ndan 1975 yılında mezun olan öğrencilerinin kendisini unutmamasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, zor şartlarda eğitimlerini tamamlayan mezunların meslek sahibi olmalarından gurur duyduğunu vurguladı.
Buluşmaya katılan tüm öğrencilerine teşekkür eden Boyacıoğlu, şunları kaydetti:
"Yıllar sonra öğrencilerimle buluşmak çok güzel. Buraya eski diploma kayıtlarınızı da getirerek sürpriz yapmak istedim. Gelecek yıllarda bir araya gelebilirsek, okul ve meslek anılarımızla, şiirlerle ve müzik hazırlıklarımızla buluşmalarımızı daha da zenginleştirebiliriz.
Yine gelecek yıl daha önemli bir öneriyle geleceğimi şimdiden bildireyim. Aramızda katılamayıp gönlü bizim yanımızda olan ve şartları uygun olmadığı için gelemeyen arkadaşlarımıza gönül koymayalım. Zaten birçoğu internet ortamında bizleri izleyerek resim ve yazılarla bilgi aldılar. Her yıl bu sayıların artacağına inanıyorum."
Boyacığlu, konuşmasının ardından 1975 yılı Kaman Devrim İlkokulu karne kayıt defterinin fotokopisinden düzenlediği ve kurdeleyle süslediği resimli diploma örneklerini öğrencilerine dağıttı.
KIRŞEHİR (AA)