Köylerde karla mücadele çalışmaları aralıksız sürüyor

İlimiz genelinde Cumartesi gününden itibaren etkili olan kar yağışına Kırşehir İl Özel İdare Müdürlüğü karla mücadele ekipleri anında müdahale etti.

İlimiz köylerinde etkili olan kar yağışı sonrası karla mücadele ekipleri tarafından çalışmalar başlatıldı. Cumartesi sabah erken saatlerinde itibaren Merkez, Akçakent, Akpınar, Boztepe, Çiçekdağı, Kaman ve Mucur ilçelerimizde etkili olan kar yağışına, 36 iş makinası ve 79 personel ile Karla Mücadele çalışmaları Özel İdare ekipleri tarafından başlatıldı.

Etkili olan kar yağışı sonucu tüm ilçelere bağlı köylerde ekipler teyakkuz halinde çalışmalarını gerçekleştirirken, olumsuz hava şartlarından dolayı yolda kalan 18 aracın kurtarıldığı, köylerde hastalara yardımcı olmak için yolda kalan birçok ambulansa yardımcı olunduğu açıklandı.

Merkez ve tüm ilçelerin bağlantı yollarını, grup yollarını ulaşıma açtıklarını olup, anlık tipi nedeniyle kısa süreli aksaklıklar yaşandığı bildirildi.

Merkezde 24, Akçakent’e 10, Akpınar’da 12, Boztepe’de 6, Çiçekdağı’nda 23, Kaman’da 7, Mucur’da 9 köy olmak üzere il genelinde 91 köy yolumuz kapalı olduğunu bildiren İl Özel İdare ekipleri, hava şartları müsaade ettikçe çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor.

Kırşehir il genelinde etkili olan kar yağışı sonucu, çok yoğun bir şekilde karla mücadele çalışmaları yapıldığını belirten Özel İdare Genel Sekreteri Kurtuluş Yılmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“İlimiz köylerinde iki gündür etkili olan kar yağışı sonucu karla mücadele ekiplerimiz yağış anından itibaren Merkez, Akçakent, Akpınar, Boztepe, Çiçekdağı, Kaman ve Mucur ilçe köylerinde karla mücadele çalışmalarını gündüz ve gece geç saatlere kadar çok yoğun ve başarılı bir şekilde sürdürdüler. Köy yollarımız ulaşımda herhangi bir sıkıntı oluşturmaması için açılmaya devam ediliyor. Önceliğimiz halkın ulaşımda sorun yaşamamasıdır.

“Vatandaşlarımızın acil ihtiyaç olmaması halinde trafiğe çıkmamaları, araçlarında kar lastiği ve diğer önlemlerini almaları çok büyük önem arz etmektedir. Karla mücadele ekiplerimizin yoğun ve özverili çalışmaları sürdürmektedirler. Karla mücadele konusunda sahada gece gündüz özveri ile çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” (HABER MERKEZİ)