Kırşehir’de Covid-19 salgının yayılımının en aza indirilmesi amacıyla kamu çalışanlarına yönelik ilave tedbirleri içeren 26 Ağustos 2020 tarihinde yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile çalıştırılma biçimine bakılmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemlerinin uygulanabileceği esasının getirilmesinin ardından Kırşehir’de resmi kurum ve kuruluşlarda çalışma saatleri değiştirildi.
Bu kapsamda Kırşehir’de Valiliği de bağlı kurumların çalışma saatlerinde bazı değişikliklere gidilerek, Kontrollü Sosyal Hayat çerçevesinde insan yoğunluğunun azaltılması ve böylece salgının bulaşma hızının kontrol altına alınması hedefledi.
Vali İbrahim Akın, kurumların mesai saatleri 21.09.2020 Pazartesi gününden geçerli olmak üzere 08.00-17.00, 08.30-17.30 şeklinde uygulanacağını belirterek, kamu çalışanlarının yeni mesai saatlerine riayet etmelerini istedi.
Buna göre, Kırşehir’de 08-12.00 / 13.00-17.00 saatleri arasında mesai saati uygulanacak kurumlar şunlar:
İçişleri Bakanlığına bağlı kuruluşlar, Adalet Bakanlığı’na bağlı kuruluşlar, Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı kuruluşlar, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı kuruluşlar, Sağlık Bakanlığı’na bağlı kuruluşlar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı kuruluşlar, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı kuruluşlar, Enerji Tabi Kaynaklar Bakanlığına bağlı kuruluşlar, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı kuruluşlar.
Mesai saatleri 08.30-12.30 / 13.30-17.30 saatleri arasında uygulanacak kuruluşlar:
Cumhurbaşkanlığı’na bağlı kuruluşlar, Aile, Çalışma ve Sosyal Bakanlığı’na bağlı kuruluşlar, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağılı kuruluşlar, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kuruluşlar, Ticaret Bakanlığına bağlı kuruluşlar, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı kurulular, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı kuruluşlar, ÖSYM, YK ve Ahi Evran Üniversitesi ve bağlı kuruluşlar. (HABER: BEYHAN BALLI)