Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kırşehir’e gelişi kapsamında geleneksel kros yarışmaları yapıldı

Kırşehir’de Gazi Koşusu heyecanı

GAZİ Mustafa Kemal Atatürk ve Heyet-i Temsiliye Heyetinin Kırşehir’e gelişleri kapsamında sırası ile Mucur, Kırşehir ve Kaman illerinde kros yarışları düzenlendi.
Kırşehir Atletizm il temsilciliğinin 2019-2020 faaliyet programında yer alan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Heyet-i Temsiliye Heyetinin Kırşehir’e gelişlerinin 100. yıl dönümü kapsamında Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve İlçe müdürlüğü koordinelerinde kros yarışları yapıldı.
İlk olarak Mucur da düzenlenen yarışlar ile Kırşehir merkez ve Kaman ilçemizde devam etti.
Kırşehir de düzenlenen yarışlar Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Heyet-i Temsiliye Heyetinin Kırşehir’e ilk giriş güzergâhı olan Kılıçlı köprüsünden başladı. Sonrasında Gazi Parkında sona erdi. Gençler ve Yıldızlar kategorilerinde yapılan koşuların sonunda dereceye giren sporcular belli oldu.
Dereceye giren sporculara madalyaları 24 Aralık 2019 Salı günü Gazi Parkında Kırşehir Valiliği tarafından düzenlenen program ile sahiplerine verildi.
İlçelerimizde ise yarışlar Mucur ve Kaman ilçe stadyumlarında düzenlendi. Mucur Stadyumunda koşulan kros yarışlarında dereceye giren sporculara madalyaları 25 Aralıkta Mucur Kaymakamlığı tarafından, Kaman stadyumunda koşulan kros yarışlarında dereceye giren sporculara madalyaları 25 Aralık’ta Kaman Kaymakamlığı tarafından düzenlenecek program ile sahiplerine verilecek. (HABER MERKEZİ)