Köy İçme suyu çalışmalarımız aralıksız devam ediyor

Kırşehir İl Özel İdaresi’nden 8,5 milyonluk içme suyu yatırımı

Kırşehir İl Özel idaresi tarafından gerçekleştirilen köy içme suyu çalışmaları aralıksız devam ediyor.
İlimizde bulunan mevcut tüm köylerde gerçekleştirilen köy içi içme suyu çalışmaları belirlenen plan ve programlar dâhilinde aralıksız devam ediyor.
İl Özel idare Genel Sekreteri Kurtuluş Yılmaz, köy içi içme suyu çalışmaları ile ilgili büyük bir gayret ve özveri ile çalışmalarının devam ettiğini belirterek açıklamalarda bulundu.
Genel Sekreter Yılmaz; “Amacımız ilimizde bulunan tüm köylerimizin gelecekte su sorunu yaşamaması. Köylerde yaşayan vatandaşlarımızın ilave ve nitelikli içme suyu kullanımını sağlamaktır. Bu kapsamda elimizden gelen tüm çaba ve imkânlarımızla çalışıyoruz. Planladığımız çalışmaları aralıksız devam ettirip bu kapsamda 2019 yılında yaklaşık 11 milyonluk yatırım ile köylerimize 19 adet kollektör,18 adet terfi hattı ve ENH ile bir adet güneş enerji santrali yapımı gerçekleştirdik” dedi.
2020 yılı köy içme suyu çalışmalarının da planlanan programlar dâhilinde aralıksız devam ettiğini belirten Genel Sekreter Yılmaz ;“Merkez ve tüm ilçede planlanan köylerimizde 2020 yılı il geneli Su ve alt yapı hizmetleri kapsamında; Merkez, Akpınar, Akçakent, Boztepe, Çiçekdağı, Kaman ve Mucur İlçelerimizdeki program kapsamındaki köylerimize toplamda 37 adet kollektör, 15 adet sondaj, 8 adet ENH(Enerji Nakil Hattı), 10 adet depo bakım 4 adet yeni depo yapımı ile ishale yenileme çalışmaları olmak üzere toplamda 74 köyümüze yaklaşık 8,5 milyon lira yatırımla su ve alt yapı projesi yapmış olacağız. Ekiplerimiz çalışmalara aralıksız devam ediyorlar. Sahada çok büyük özveri ile çalışan ekiplerimize ayrıca çok teşekkür ediyorum. İçme suyu çalışmaları biten köylerimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)