Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, maddi durumu iyi olanları
ödeme sıkıntısına düşen vatandaşların faturalarını ödemeye çağırdı

KIRŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ASKIDA FATURA DÖNEMİ…

Ekicioğlu: “Başlatmış olduğumuz ve alan elin veren eli görmediği bu dayanışma kampanyamız "Askıda Fatura"ihtiyaç sahibi ailelerimiz ile hayırsever vatandaşlarımız arasında köprü görevi görecek"

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, koronavirüs döneminde ihtiyaç sahibi vatandaşların sayılarında da artış olduğunu gerekçe göstererek, maddi durumu iyi olanları askıda fatura ödemeye davet etti.
Kırşehir Belediyesi olarak koronavirüs döneminde maddi durumu iyi olmayan büyüt vatandaşlara uylaşmaya çalıştıklarını, ancak faturalarını ödeme sıkıntısına düşenlere yasa olarak bir şey yapamadıklarına dikkat çekti.
Koronavirüs salgını nedeniyle sıkıntılı günler geçiren Kırşehirlilere, su faturalarının ödenmesi noktasında destek sunmak için askıda fatura dönemi başlattıklarını belirten Başkan Ekicioğlu; konuyla ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada şunları ifade etti:
“Dünyayı, ülkemizi ve ilimizi derinden sarsan koronavirüs herkesi olumsuz yönde etkiliyor. “Askıda Fatura” adlı sosyal yardımlaşma projesiyle koronavirüs krizi nedeniyle ekonomik zorluk yaşayan vatandaşlara destek sağlamaya çalışıyoruz. Bu zorlu süreç içerisinde Kırşehir Belediyesi olarak başta sağlığımız açısından önem arz eden dezenfekte, temizlik, ücretsiz maske dağıtımı gibi çalışmalar olmak üzere, alınan tedbirler kapsamında iş yerlerini kapatmak zorunda kalan esnafımıza, günlük işlerde çalışan emekçi kardeşlerimize ve ihtiyaç sahibi ailelerimize alış-veriş çeki ve erzak kolisi dağıtımı gerçekleştirdik. Bu salgın süreci ihtiyaç sahibi ailelerimizin sayısını da ne yazık ki arttırmış bulunmaktadır. Biz de Kırşehir Belediyesi olarak Askıda Fatura kampanyası açtık. 15 Temmuz’da başlatmış olduğumuz ‘Askıda Fatura’ kampanyamız ihtiyaç sahibi ailelerimiz ile hayırsever vatandaşlarımız arasında köprü görevi görecek. Bu amaçla Kırşehir Belediyesi internet sitesindeki Askıda Fatura bölümüne ödenmemiş toplam 200 bin lira bedeli olan 2 bin 943 faturayı sisteme attık. Hayırseverler sitemize girecek ve buradan yardımda bulunmak istediği 5 bin liraya kadar bir fatura ödeyebilecek. Bağışı yapan hemşehrimiz ödediği faturanın kime ait olduğunu bilmeyecek, faturası ödenen vatandaşımız da ödeyenin kim olduğunu öğrenemeyecek. Malum koronavirüs nedeniyle işini kaybeden, iş bulamayan yüzlerce hemşerimiz var. Evlerine ekmek götüremiyorlar ki Belediyemize olan borçlarını ödesinler. Böyle zor günlerde millet olarak birlik ve beraberliğimizi, dayanışmamızı arttırmamız, daha da güçlendirmemiz gerekiyor. Askıda Fatura kampanyamız ile dileyen hayırsever hemşehrilerimiz, su faturasını ödeyemeyen ihtiyaç sahibi ailelerimizin su faturasını ödeyebilecek. Askıda Fatura kampanyamıza bugüne kadar 36 hemşehrimize ait bin 711 liralık faturası ödenmiştir. Bu rakamın daha da artması için hayırsever hemşehrilerimizi ve kurumlarımızı alan elin veren eli görmediği bu dayanışma kampanyamıza katılmaya davet ediyorum.”
Belediye tarafından başlatılan kampanya ile birlikte hayırsever Kırşehirliler, su faturasını ödeyemeyen ihtiyaç sahibi ailelerin su faturasını ödeyebilecek. Su faturalarını ödeyemeyen ihtiyaç sahibi ailelere de Kırşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesi hesabı www.kirsehir.bel.tr adresinden Askıda Fatura sekmesine giriş yaparak kampanyaya katılabilecekler. (HABER: BEYHAN BALLI)