CHP’nin Kaman’daki duayenlerinden, gerçek Atatürkçü, aydın; CHP’den Kaman Belediye Meclis Üyeliği, İl Genel Meclis Üyeliği ve Petlas Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunan emekli öğretmen Hasan Yazar vefat etti.
Bir süredir sağlık sorunları yaşayan 90 yaşında ve beş çocuk babası olan Hasan Yazar’ın yaz aylarında ikamet ettiği Muğla’daki evinde rahatsızlandığı ve uzun süre yoğun bakımda kaldığı öğrenildi.
Hastanede bütün çabalara rağmen 16 Ağustos Pazar günü vefat eden Hasan Yazar’ın cenazesi dün Cuma Mahallesi Mezarlığında kılınan namazın ardından aynı yerde toprağa verildi.
İlkokuldan sonra girdiği sınavı kazanarak 1942 yılında Hasanoğlan Köy Enstitüsünde okumaya başlayan Hasan Yazar, 1947 yılında Savcılı Büyükoba’da öğretmenliğe başladı. Ardından Ömerhacılı, Demirli ve Yenihayat İlkokullarında öğretmenlik yaptı. 27 yıllık eğitimcilik hayatına 1974 Ağustos ayında emekliye ayrılarak sonlandıran Hasan hoca, siyasete girerek Kaman Belediye Meclis Üyeliği, İl Genel Meclis Üyeliği ve Petlas Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.
Eşinin vefatından sonra yalnız yaşayan, Kaman ve Kırşehir’in gelişip kalkınması ve sorunlarının çözümlenmesi için kafa yoran Hasan Yazar 1’i kız olmak üzere 5 çocuk sahibi idi.
“Kırşehir Çiğdem” Gazetesi olarak, Hasan Yazar’a Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz. (HABER: BEYHAN BALLI)