Kırşehir Belediyesi geçen ay 2020 yılında su fiyatlarını arttırmama kararı almıştı…

KAMAN’DA DA SUYA ZAM YOK!..

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun geçtiğimiz ay yapılan Belediye Meclisi toplantısında 2020 yılında içme suyuna zam yapmama kararı olmasının Kaman Belediye Meclisi de 2020 yılında su fiyatlarına zam yapmama kararı aldı.
Kaman Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı 5 Aralık Perşembe günü Başkan Necati Çolak başkanlığında gerçekleştirildi. 2019’un son Meclis Toplantısında 2020 yılı harç ve tarifeler ile yeniden değerleme oranları görüşüldü.
Mecliste alınan kararla 2020 yılı için içme suyuna ve pazaryeri fiyatlarına zam yapılmayacağı açıklanırken, resmi harçlar ile belediyenin kira, mezar yeri, yol bozma, iş makinesi çalıştırma, imar harcı gibi tarifelerine yüzde 10 zam yapıldı.
Çöp toplama işlerinde maliyeti azalttıklarını belirten Başkan Çolak ve Belediye Meclisi bunun karşılığında Katı Atık Bertaraf Ücretini ise yüzde 40 oranında düşürmeyi planladıklarını ve bunu Ocak ayı Meclis Toplantısında bıraktıklarını açıkladılar. Kaçak su kullanımının önüne geçmek için ise su sayacına müdahale edenlere yönelik Bin TL para cezası kesilmesi kararlaştırıldı. Ayrıca, Kaman Belediye Meclisinden Mucur Belediyesi ve İstanbul Gaziosmanpaşa Belediyeleri ile Kardeş Belediye olunması kararı alındı.14 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirilecek Kamanspor ile Mucurspor karşılaşması öncesinde Kardeş Şehir Protokolü imzalanacak. (HABER: BEYHAN BALLI)