Kaman Belediyesi koronavirüsüne karşı dezenfekte çalışmalarını arttırdı

Kaman Kapalı Sebze Pazarı ikinci bir emre kadar kapatıldı

Dünyayı ve ülkemizi sarsan koronavirüse karşı Kırşehir il genelinde bir çok önlem alınırken, belediyeler de halkın yoğun olduğu cadde ve sokaklar ile parkları dezenfekte ediyor.
Koronavirüsü nedeniyle Kaman Belediyesi tüm ekinliklerin durdurduğunu, halkın sağlığı için ilçe merkezinde özellikle umum-a açık yerlerde, park ve bahçelerde gerekli dezenfekte çalışmalarına hız verdiklerini, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararı gereğince Kaman Kapalı Sebze Pazarı ve Yoğurt Pazarı ikinci bir emre kadar kapatıldığını açıkladı
Çin’in Vuhan şehrinde ortaya çıkan ve hızla yayılan korona virüsü ile ilgili dezenfekte çalışmalarına devam eden Kaman Belediyesi, Çanakkale Zaferinin 105. yıl dönümü nedeniyle organize ettiği tiyatro oyunu dahil sergi, kurs, konser gibi tüm açık ve kapalı alan etkinliklerini ileri bir tarihe ertelediğini açıkladı.
Belediye Başkanı Necati Çolak’ın talimatı ile ilaçlama çalışmalarını artıran Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, Kaman’da ortak kullanım alanları ile vatandaşın yoğun kullandığı alanlarda korona virüs önlemleri kapsamında ilaçlama ve dezenfekte çalışması yaptı.
Dünyada tedirginliğe neden olan koronavirüs tehdidine karşı ilçemizde bulunan camiler, resmi kurumlar, okullar, meydanlar, toplu taşıma araçlarının temizlenmesi çalışmalarını aralıksız sürdüren belediye ekipleri, yürütülen ilaçlama çalışmaları kapsamında, özel kıyafetler giyip, maske takarak dezenfekte işlemi yaparlarken; vatandaşların hijyen kurallarına dikkat ederek bu sürece katkı sağlamalarını beklediklerini vurguladılar.
ZABITALAR DENETİMDE
Cumhurbaşkanlığı kararı ve İçişleri Bakanlığının genelgesi ile ucu açık bir şekilde ileri bir tarihe kadar kapatılan umuma açık işyerlerini denetim altına alınan Belediye Zabıta ekipleri, gıda ve temizlik malzemeleri gibi ihtiyaç maddelerinde fahiş fiyat artırımı yapılmaması için de kontrollerini sürdürüyor.
ALO 153 ŞİKAYET HATTI
Belediye Başkanı Necati Çolak, sosyal medya üzerinden yapmış olduğu açıklamada ALO 153 Şikayet Hattı’nın hizmete açıldığını duyurdu.
Koronavirüs nedeni ile evinden çıkamayan yaşlılar ile her türlü istek ve şikayet için hizmetlerin daha hızlı ve kaliteli yapılabilmesi için şikayet hattını kurmuş bulunmaktayız diyen Başkan Necati Çolak; “Hemşerilerimiz gördükleri olumsuzlukları 07.00 ila 19.00 saatleri arasında ALO 153 hattımıza bildirmesi mümkündür. Zabıta ekiplerimiz hijyen kurallarına uymayan esnaflarımızı da sürekli kontrol etmektedir. Halk sağlığının korunması bakımından denetimlerimiz aralıksız sürüyor. Ayrıca dezenfekte çalışmalarımız da ilçemizin her yerinde devam etmektedir. Öte yandan, ön ödemeli su sayaçlarında 5 ton olan avans su miktarını ise 10 tona çıkararak vatandaşların susuz kalmamaları için önlem aldık” dedi. (HABER: BEYHAN BALLI)