Kaman ilçemizde düzenlenen geleneksel Ceviz, Kültür ve Sanat Festivali’nin hazırlıklarının tamamlandığı bildirildi.
5-6 Ekim tarihlerinde 28’ncisi kutlanacak Ceviz, Kültür ve Sanat Festivali’nin açılış programı 5 Ekim Cumartesi günü saat 9.30’da Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayacak.
Saat 10.00’da Festival Yürüyüşü yapılacak ve ardından “Tarım ve İnsan” konulu resim sergisinin açılması ile devam edilecek. Konuşmaları “En İyi Ceviz Bahçesi”, “En İyi Ceviz Yetiştiriciliği”, “En İyi Cevizli Baklava” yarışmasında dereceye girenlere plaket ve ödülleri dağıtımı izleyecek. Gün boyu animasyon gösterileri sunulacak. Mustafa Erdoğan Parkı’nda yemek ikram edilecek, Kaman Arkeoloji Müzesi gezisi düzenlenecek. Kültürel ve sanatsal yarışmalar yapılacak. Misafir halk oyunları ekipleri gösterilerde bulunacak. Dr. Ümit Aktaş’ın “Bitkilerle Yaşam” sunumu gerçekleştirilecek. Akşam saat 19.00’da da halka açık bir konser programı var.
Festivalin ikinci günü olan Pazar günü ise saat 14.00’te davul zurna gösterileri ile başlayacak. Saat 16.00’da da “En İyi Ses Yarışması” ödül töreni gerçekleştirilecek. Türk Halk Müziği sanatçıları ile Halk Konseri programı ile Ceviz, Kültür ve Sanat Festivali sona erecek. (HABER: BEYHAN BALLI)