Göreve geldiği tarihten itibaren Kaman’ın tüm çehresini değiştirme ve yaşanabilir bir Kaman yaratmak için, elini taşın altına koyan Belediye Başkanı Necati Çolak, yaptığı çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Başkan Çolak, çalışmaları “Yapımı devam eden” ve “Yapımı planlanan çalışmalar” olarak iki gurupta değerlendirdi.
Çalışmalarında desteklerini esirgemeyen Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli ve AK Parti İl Başkanı Muzaffer Aslan’a teşekkür ederek başlayan, Başkan Necati Çolak açıklamalarını şöyle sürdürdü:
YAPIMI DEVAM EDEN PROJELERİMİZ:
ALT YAPI İHALESİ:
Bugüne kadar ilçemizde kullanılan asbestli su borularının, su depolarının artık kullanıma elverişli olmadığı ve işlevini tam olarak yerine getiremediği görüldüğü için; ‘Akıllı Şehir Modeli’ çerçevesinde bu depoların modernize edilip, otomasyon sistemine bağlanarak klor ve su seviyesi gibi parametrelerin uzaktan takip edilmesi amacıyla 18.12.2019 tarihinde İller Bankası (SUKAP) projesi kapsamında “ Kaman İçme Suyu İnşaatı” ihalesi 18.12.2020 tarihinde yapılmıştır. Kaman’ımıza maliyeti 23.098.00 TL olan ihale kapsamında; 177 km uzunluğu kapsayan hat yenileme işlemi ile birlikte toplamda 4000m³ kapasiteli 5 adet yeni, 1 adet revize depo olmak üzere 6 adet su deposu kazandırılacaktır. Şu ana kadar 30 km’si tamamlanmış olup bu çalışmalara tüm hızıyla devam edilmektedir.
DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI:
“2017 yılında yapımına başlanan 200 km uzunluğundaki doğalgaz hattı çalışmalarının şuan itibariyle %60’’lık kısmı tamamlanmıştır. 2020 yılı içerisinde 32 km uzunluğundaki hat yapılacak olup; 2022 yılı içerisinde ilçemizin tamamı doğalgaza kavuşmuş olacaktır.
HAYVAN BARINAĞI:
“Bilindiği ve görüldüğü üzere ilçemiz sokaklarında birçok sahipsiz hayvan bulunmaktadır. Bu hayvanlar belediyemiz yanı sıra duyarlı ve vicdanlı hayvan sever vatandaşlarımız tarafından yemek artığı ya da mama ile beslenmektedir. Fakat bazı hayvanların saldırı tehlikesi olduğundan, yaralı hayvanların tedavi edilmesi gerektiğinden ve tüm hayvanların sağlıklı bir şekilde barınma ihtiyacının da karşılanarak hayatlarına devam edebilmeleri amacıyla Belediyemiz tarafından Eski Karayolları Bakım Evi olarak bilinen ve yapımı devam eden ‘Sokak Hayvanları için Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ projesinin inşaatı tamamlanmış olup Peyzaj düzenlemelerinin akabinde hizmete açılacaktır. Merkezimiz tedavi, rehabilitasyon çalışmalarının yanı sıra hayvan oteli olarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır.
OTEL VE TERMİNAL:
“İlçemiz vatandaşları ile özellikle Kaman’ımıza gelen misafirlerimizin konaklama ve ulaşım sorununu aynı anda çözmek için, Eski buğday pazarı yerinde bulunan Mülkiyeti Belediyemize ait atıl vaziyette bulunan binanın revize edilerek alt katı otogar, üst katı 23 odalı otel olan projemizin inşai faaliyetleri devam etmekte olup en kısa sürede tamamlanacak ve hizmete açılacaktır. Buranın alt katına otobüs ve minibüsler için yazıhaneler yapılacak ve seferlerini buradan gerçekleştirecekler.
SEYİR TEPESİ:
İlçemiz Sarıuşağı Mahallesi Kuşkalesi Mevkii, TOKİ konutlarının yakınında bulunan alanda değerli halkımızın, Yeşil Kaman’ımızı kuşbakışı izlemesi, gürültü ve stresten uzak nefes alabileceği, temiz hava ihtiyacını karşılayacağı ve manzara eşliğinde güzel vakit geçirmesi amacıyla ‘Seyir Tepesi’ adı verilen projemiz hazırlanmıştır. Projemizin inşaatına yaklaşık bir ay önce başlanmış olup; halkımızı bu güzel proje ile bir an önce buluşturmak için çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir.
ESKİ YOĞURT PAZARI:
“İlçe halkımızın özlediği yöresel lezzetlerin sağlıklı bir ortamda satışının yapılabilmesi için “Eski Yoğurt Pazarı’nın” yakınında 400 m²’lik kapalı alan oluşturularak halkımızın hizmetine sunulmuştur.
ARAÇ PARKININ YENİLENMESİ:
“Seçim sonrası Belediyemiz Müdür ve personelleri ile yaptığımız Garaj ziyaretinde, ilçemiz alt yapı, yol ve diğer çalışmalarda kullanılan araçların bazılarının eskidiği ve gerekli bazı araçların eksik olduğu tespit edilmiştir. İlçemiz için yapılan çalışmaların aksamaması, düzgün bir şekilde tamamlanması, halkımızın bu hizmetlerden zamanında ve eksiksiz bir şekilde faydalanması için 15m³’lük 4 Adet Çöp Aracı, 1 Adet Ekskavatör, 14m³’lük 1 Adet Hafriyat Kamyonu, 14m³’lük 1 Adet Yol Süpürme Aracı olmak üzere toplamda 7 araç Belediyemizin araç filosuna eklenmiştir. Ayrıca “En İyi Tamir; Bakımdır” düşüncesiyle mevcut ve yeni olmak üzere tüm araçlarımızın periyodik bakım ve onarımları yapılmaya devam edilmektedir.
CEVİZ BAHÇESİ:
“Ceviz denilince ilk akla gelen Kaman’ımızda Belediyemize ait bir ceviz bahçesi bulunmamaktaydı. Kültürel sembolümüz haline gelen cevizimizi hem korumak hem de ceviz yetiştiriciliğinin önemini halkımıza ve gelecek nesillere göstermek amacıyla Belediyemize ait ilk ceviz bahçesini Hacıpınar Mahallesi Çal Mevkiindeki, 25 dönümlük alana Kaman-1 aşılı cevizi olmak üzere 300 adet fideyi toprakla buluşturduk. Belediyemize ait ceviz bahçesinin çevresi gerekli önlem ve tedbirleri almak amacıyla telle çevrilmiştir.
KAMANSPOR:
“2019 yılı yönetim değişikliği ile birlikte faaliyetlerini hızlandıran ve ilçemizi spor müsabakalarında temsil eden Yeşil Kamanspor Futbol takımımıza gereken destekler sağlanarak Bal Ligine çıkmasına katkıda bulunuldu.
YAPIMI PLANLANAN VE ÇALIŞMALARINA KISA BİR SÜRE SONRA BAŞLANACAK OLAN PROJELERİMİZ:
OLİMPİK YÜZME HAVUZU:
“İlçemiz gençleri ve üniversite öğrencilerini; uyuşturucu, alkol ve kötü alışkanlıklardan arındırmak, sportif faaliyetlere yönlendirmek amacıyla Spor Toto Teşkilat Başkanlığıyla görüşülerek İlçemiz eski Ticaret Lisesinin bulunduğu alana Olimpik Yüzme Havuzu yapılması için 06.05.2020 tarihinde karşılıklı olarak protokol imzalanmıştır. Gerekli evrak ve dokümanlar hazırlandıktan sonra Olimpik Yüzme havuzu için en kısa zamanda ihaleye çıkılacaktır.
MİLLET BAHÇESİ:
“Mülkiyeti Maliye Hazinesine ait olan bu alan 10/03/2020 tarihinde Belediyemize ön tahsisi yapılan, İlçemiz Ziyarettepe Mahallesi, Çevre Yolu Mevkiinde yaklaşık 22600 m² alan üzerine kurulu Eski Hayvan Pazarının yıkılarak yerine Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın fikirleri doğrultusunda yapılması planlanan Millet Bahçesinin projesi hazırlanarak hayata geçirilmesi için ilk adım atılmış olup en kısa zamanda inşai faaliyetlerimiz başlayacaktır. Bu projemiz tamamlandığında çocuklara yönelik oyun alanları ile sosyal, spor, ve dinlenme gibi birçok alanda tüm vatandaşlarımıza hitap edecek şekilde hizmete açılacaktır.
ENGELLİ REHABİLİTASYON VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ:
“İlçemiz Sarıuşağı Mahallesi 3 Nolu sağlık ocağının bulunduğu alana “Engelli Rehabilitasyon ve Gündüz Bakım Evi” yapılması için ilk adımı gerçekleştirerek 2019 yılının son günlerinde Belediyemiz adına tahsis işlemi tamamlanmış bulunmaktayız. “Herkes Bir Engelli Adayıdır” düşüncesiyle çıktığımız bu yolda “Engelli Rehabilitasyon ve Gündüz Bakım Evi” Proje çalışmalarımız devam etmektedir. En kısa sürede Engelsiz Yaşam için halkımızın hizmetine açılacaktır.
GURBETÇİ ŞÖLENİ:
“Yurt dışında yaşayan çok sayıda gurbetçimizi de unutmuş değiliz tabi, 1 yıl boyunca vatan özlemi çeken gurbetçi hemşerilerimizin özlemlerini bir nebze de olsa gidermek adına ilkini 30 Temmuz veya 1 Ağustos tarihinde düzenleyeceğimiz “Gurbetçiler Şöleni” adı altında program düzenleyip hemşerilerimizle bir araya gelmeyi planlıyoruz.
MUSTAFA ERDOĞAN PARKI VE MESİRE ALANI:
“İlçemiz Cuma Mahallesinde bulunan 12.705,29 m² yüz ölçümlü Mustafa Erdoğan parkının yeniden dizayn edilmesi için peyzaj çalışmalarımız hız kesmeden devam etmektedir. Peyzaj çalışmalarımız neticesinde Mustafa Erdoğan parkında mevcut 50-60 yıllık ağaçları koruyarak Mesire Alanı, Yürüyüş Yolu, Kamelya, Çocuk Oyun Parkı ve Spor Aletleri ile Kaman Halkımızın hizmetine sunulacaktır.” (HABER MERKEZİ)