DSİ (Devlet Su İşleri) Kırşehir’e yaptığı yatırımlarla illerimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. 
Kırşehir ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynadığını belirten DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, “DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor” dedi.
Kırşehir Akpınar Pekmezci Barajı’nda çalışmaların tamamlanarak su tutulmaya başlanıldığını müjdeleyen DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, “Çalışmaları tamamlanan ve su tutmaya başladığımız Kırşehir Akpınar Pekmezci Barajı’nın bütün bileşenlerinin tamamlanması ile Baraj ’da depolanacak su ile 3 bin 870 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacak” dedi.
Yıldız, temelden yüksekliği 36.5 metre ve su depolama kapasitesi 1.45 milyon m3 olan Kırşehir Akpınar Pekmezci Barajı’nın tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte 2021 birim fiyatları ile dekar başına 1.338 TL Gelir artışı ve ülke ekonomisine yıllık 1 milyon 912 bin TL katkı sağlanması hedeflendiğini açıklayarak, emeği geçenlere teşekkür etti. (HABER MERKEZİ)