Mucur ilçemize bağlı Dalakçı köyünde her yıl düzenlenen ve bu yıl 15’incisi gerçekleştirilen geleneksel Dalakçı Köyü Şenliği geçtiğimiz günlerde yapıldı.
CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Kırşehir Milletvekili Metin İlhan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Mucur Belediye Başkanı Atılgan Yılmaz, Boztepe Belediye Başkanı Hüseyin Takan, İl Genel Meclis Üyesi Durdu Özen, Milliyetçi Hareket Partisi Kırşehir Belediye Başkan Adayı Onur Köksal Madeni İşler Odası Başkanı Abdurrahman Şahinoğlu, sivil toplum kuruluşları başkanları, daire müdürleri ile Dalakçılılar katıldılar.
Bir süre sohbet edip gönüllerince eğlenip, şenlik sonrası fotoğraf çektirdiler.
Şenlikle ilgili bir açıklama yapan Dalakçı Köyü Muhtarı Mahmut Kayışlı, “Dalakçı demek sevgi, hoşgörü ve uygarlık demektir. 15.Geleneksel Dalakçı Köyü Kültür Şenliğimiz oldukça güzel bir ortamda geçti. Şenliğimize onur vererek katılan ve bizleri mutlu eden tüm yöneticilerimize, davetlilere ve konuklarımız ile köy halkımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca Kırşehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü ekibine, mahalli sanatçılarımız sayın Yeşim Köksal, Yaşar Apaydın, Doğan Altaş, Yüksel Şahin, Orhan Köksal, Demet Köksal, Songül Özdemir Hacı Köksal, Ünsal Köksal, Pakize Köksal, Ali Bozkurt’a da teşekkür ediyorum. Ayrıca aydın köyümüzün aydın insanları ve adını sayamadığım yüzlerce Dalakçı sevdalısına, şenliğimize katılarak maddi, manevi desteklerini esirgemeyen, katılamasa da gönlü bizimle olan herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.