Kırşehir Merkeze bağlı Çuğun köyünde 2011 yılında muhtarlık Özel İdarenin izniyle köy içinde oluşturulan ve noter huzurunda hak sahiplerine dağıtılan 13 parselin sahipleri yetkililerden yardım bekliyor.
Çuğun köyünde yeni açılan yerleşim alanında 13 parsel alanın noter huzurunda çekilen kurayla köylüye dağıtıldığını belirten vatandaşlar, verilen süre içinde kendilerinden istenen paraları Ziraat Bankası’na yatırdıklarını, dekontların bir nüshasını da tapu işlemleri için o tarihteki muhtar Recep Aydoğmuş’a teslim ettiklerini ifade ettiler.
Muhtarın vatandaşları, ha bugün, ha yarın diyerek bugüne kadar oyalayıp, atlattığını ifade eden Çuğunlular, gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”e gelerek yetkililerden çözüm için yardım ve destek istediklerini söylediler.
Çuğunlular, Vali İbrahim Akın’ın yaklaşık 10 yıldır bekledikleri sorunu kısa sürede çözebileceğini belirterek, şöyle konuştular:
“Merkeze bağlı köyümüz Çuğun, Kırşehir’in en güzel köylerinden birisidir. Kırşehir’de yaşayan onlarca köylümüz var, büyük kısmı her hafta köyümüze geliyor, özellikle yaz tatillerini burada geçirmektedirler. 2011 yılında köy muhtarımız Recep Aydoğmuş’un girişimleri sonucu İl Özel İdaresi’nin izniyle köy içindeki boş alanlardan bir kısmı noter huzurunda 13 vatandaşımıza kura ile verilmişti. Adlarına arsa çıkan vatandaşlarımızdan istenen paralar da verilen banka hesap numaralarına ödenmiş ve birer makbuzu da o zaman görevde bulunan köy muhtarı Recep Aydoğmuş’a teslim edilmişti. Adımıza verilmesi gereken tapunun akıbetini sorduğumuz o zaman ki köy Muhtarımız sayın Recep Aydoğmuş, her defasında bugün, yarın diyerek bizleri oyalamış ve aradan 9 yıl geçmesine rağmen hala bizlere tapularımız verilmemiştir. Defalarca Özel İdareye müracaat ettik, onlar da bizlere her defasında muhtar evrakları getirince halledeceğiz diyerek bizi bu zamana kadar hep oyalamışlardır. Artık gidecek yerimiz kalmadı. Bu konuya Sayın Valimiz İbrahim Akın’ın el atıp görevlerini yerine getirmeyerek bizleri mağdur edenler hakkında gerekeni yapmasını, 9 yıldır beklediğimiz sorunun çözümlenmesini istiyoruz. Çünkü artık sabredecek halimiz kalmadı. Bizlere verilecek arsamızın biran önce tapusunu alıp, buraya başımızı sokacak bir ev yapmak istiyoruz.” (HABER: SALİH GÜNER)