Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından il ve ilçelerde, çocukları hem spor yapıyor hem de eğleniyor projesi Çiçekdağı İlçesinde başladı.
Kırşehir'in Çiçekdağı İlçesinde okul çağındaki çocukların pandemi döneminde spordan uzak kalmasın diye, sportif faaliyetlerimiz gerekli önlemler alınarak antrenörler ve eğitmenler eşliğinde devam ediyor.
Kırşehir Gençlik ve Spor İl müdürlüğü tarafından düzenlenen İl ve İlçe Spor merkezlerine öğrenciler tarafından ilgi büyük.
Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından her sene olduğu gibi bu senede düzenlenen İl ve İlçe Spor Okullarında çocuklar için verilen eğitimler sürüyor. Çocuklar kurslarda hem eğleniyor hem spor yapıyor hem de faydalı bilgiler ediniyor. İlçe spor Okulları sayesinde çocuklarımız yeni arkadaşlıklar kurma şansı da buluyor. 
“SAĞLAM KAFA SAĞLAM VÜCUTTA BULUNUR”
İlçe spor okulunda bulunan öğrenciler ile yakından ilgilenen Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin, “Her sene olduğu gibi bu senede düzenlediğimiz spor okulları kurslarımız devam ediyor, yüzlerce öğrencimiz bu spor okulundan faydalanıyor. İl ve İlçelerde bulunan Spor okullarımız olan basketbol, futbol, voleybol, halk oyunları, İngilizce, resim dersi gibi kurslarımızda beş yüzün üzerinde öğrencimiz var. Bende yıllarca sporun içinde yer aldım, benim de kötü alışkanlıklardan uzak kalmamım nedeni spordur. Gençlerimizde düzenlemiş olduğumuz bu spor okullarında ki farklı spor dallarında almış olduğu eğitimler ile kötü alışkanlıklardan uzak duracağına inanıyorum. Biz her zaman çocuklarımızın öncüsü olduk. Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak bu tür faaliyetlerimiz devam edecek. Burada öğrencilerimiz ile bir arada olmaktan dolayı çok mutluyuz, çocuklarımız ve aileleri de çok mutlular. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur”, inşallah gençlerimiz bu doğrultuda spor yapacaklar ve spor da onların her zaman yaşamlarında olacaktır” dedi.
Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin'in yanı sıra İlçe Müdürlüğünde görev yapan antrenörlerde düzenlenen bu spor okullarına İlçede halen ücretsiz servisler ile çocukları buraya getirdiklerini ve yaz okullarından faydalandığını belirterek, yaz okulları bittikten sonra da durmayacaklarını, sonrasında voleybol, basketbol takımları kuracaklarını, çocukları spora teşvik ederek çalışmalarını arttıracaklarını belirtti.
Çiçekdağı Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü'nden velilere sporun çocukların üzerindeki faydaları anlatıldı. Yapılan açıklamada “Spor yaparak büyüyen çocuklar daha aktif, özgüvenli ve disiplinli olmanın yanı sıra daha sağlıklı bireyler olarak büyüyorlar. Günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte, yetişkinler gibi çocuklar da hareketsizliğe alışmış durumdalar. Daha ilk yaşlarından itibaren televizyon, tablet, bilgisayar ve cep telefonu ile tanışan çocuklar, evlerinden hiç çıkmadan sadece okul teneffüslerinde vakit geçirerek büyüyorlar. Bu nedenle son yıllarda özellikle çocuklarda ve gençlerde obezite oranı artıyor. Bu hayat şartları göz önüne alındığında, çocuklar için spor bir ihtiyaçtır. Vücut sağlığını, hormonları ve büyüme gelişimini destekler. Aynı zamanda sosyokültürel anlamda da nitelik kazandırır.
Sporun çocuk sağlığına yararları saymakla bitmez. Çünkü her bir olumlu değişim, vücutta farklı bir bölgede daha olumlu bir gelişim yaratabilir. Genel vücut sağlığını desteklediğinden, çocuklar için spor gereklidir” ifadeleri kullanıldı
SPORUN ÇOCUKLAR İÇİN FAYDALARI: Obezite riskini azaltır, Kalp ve damar hastalıkları riskini azaltır ve kardiyovasküler sistemi güçlendirir, Kemik, kas, bağ ve tendonların sağlıklı şekilde gelişmesini ve güçlenmesini destekler, Koordinasyon ve denge sağlar, Fiziksel olarak rahatlatır, Fiziksel rahatlama ile kronik kas gerginliği (baş ağrısı veya sırt ağrısı gibi) azalır, Uyku düzeninin gelişmesine yardımcı olur, Kendine güven duygusunu geliştirir. Özgüveni artırır, Dolaylı olarak sosyal becerileri artırır, Toplum içinde ve arkadaşlar arasında liderlik ve iş birliği dahil olmak üzere kişisel becerilerin gelişmesine yardım eder.
Öğrencilerin velilerinden biri, 'Çocuklara Spor Yapmayı Sevdirmek İçin Neler Yapabilirsiniz?' sorusuna Çiçekdağı Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü Antrenörü yaptığı açıklamada “Eğer çocuğunuz hareketsizliğe alıştıysa ve spor yapmak istemiyorsa ya da arkadaşları arasında gerçekleştirilen aktivitelere katılmakta zorlanıyorsa, öncelikle ailece spor aktiviteleri yapabilirsiniz. Çocuklar anne ve babalarının yanında yabancılık çekmezler ve güven duygusu ile hareket ederler. Birlikte hafta sonu pikniklerinde yürüyüşler veya parklardaki koşu parkurlarında kısa yarışlar yapabilirsiniz. Özellikle ülkemizde bazı alanlarda Sürekli vakit geçirdiği bir arkadaşı varsa, ikisinin birlikte oynayabileceği oyunlara yönelmesini sağlayabilirsiniz. Çocuğunuzun hiç bilmediği spor kursu gibi bir ortamda, insanlara alışması zor olacağından, spordan da soğuyabilir. Evinizin yakınındaki alanları değerlendirebilir ve öncelikle yakın çevrede spor yapmasını isteyebilirsiniz” diyerek öğrenci velisinin sorusunu cevapladı.
Çocuklar Hangi Sporları Yapmalı: Basketbol, Bisiklet, Tenis, Masa tenisi, Voleybol, Futbol, Koşu veya yürüyüş. Spor çocuklar için bir zorunluluk değil, eğlenceli aktivite demek olmalı. Ayrıca ağırlık kaldırmak veya spor salonunda fitness çocuklar için pek uygun değildir. Çocukların genç yaşta, kalıcı şekilde sakatlanmasını önlemek için, ağır sporlardan uzak durmaları gerektiğini unutmamalısınız.
Ayrıca her etkinlik öncesinde mutlaka esneme hareketleri yapmayı öğretmelisiniz ve birden ağır hareketler ile başlatmamalısınız. Herhangi bir spor etkinliği için seviyeyi yavaş yavaş artırırsanız, çocuğunuzun sınırlarını da öğrenmiş olursunuz. Anne ve babaların emin olamadığı bir diğer konu ise, çocuklarının ne kadar süre spor yapacağıdır. Çocuklar isterlerse, günlük 60 dakika egzersiz yapabilmelidir. Ancak her gün kesintisiz spor yapmak yorucu olacağından, haftanın belirli günü istirahat etmesi için pas geçilebilir. Ayrıca 2 ila 5 yaş arasındaki çocuklarda günlük spor süresi en fazla 1 saat olmalıdır. Uykusunu almadığı veya geç uyuduğu günlerde spor aktivitelerine ara verebilir ve beraber başka etkinlikler yapabilirsiniz. Sporun çocuk sağlığına yararları saymakla bitmez. Vücutta fiziksel aktivite nedeniyle meydana gelen her olumlu değişim, bir başka olumlu değişime yol açar. Hareketsizliğin çağımızın en büyük sorunu olduğu düşünüldüğünde ve yerleşik yaşam tarzı göz önüne alındığında, çocukların ve gençlerin mutlaka bir spor dalıyla uğraşmasını teşvik edebilirsiniz. (HABER: SALİH GÜNER)