Kırşehir İl Özel İdaresi, 2021 yılı Su ve alt yapı çalışmaları kapsamında yer alan Çiçekdağı İlçemize bağlı köylerin köy içme suyu yapım işlerini tamamladı.

Kırşehir İl Özel İdarasi’nden yapılan açıklamaya göre. 2021 yılı KÖYDES Çalışmaları kapsamında Armutlu ve Çiçekli Köylerin depo bakım ve onarım işleri tamamlandı. Yalnıçağaç Köyü 75 tonluk yeni içme suyu deposu yapıldı.

Beşikli Köyü Arabın Mahallesi Kollektör çalışması tamamlanmış olup, Çanakpınar, Doğankaş, Hacıoğlu ve Pöhrek köylerin Kollektör yapımı için malzemeler ve diğer çalışmalar tamamlandı ve  en kısa süre içerisinde Kollektör çalışmaları başlayacak.

İklim değişikliğinden kaynaklanan kuraklığa karşı daha da önemli hale gelen köy içi içme suyu Kollektör çalışmaları ile 2021 yılı itibariyle toplamda Çiçekdağı İlçesine bağlı 40 köyde içme suyu alt yapı çalışmaları yenilenerek Kollektör sistemine dönüştürülerek köylülerin hizmetine sunuldu.

Geriye kalan son 5 köyde de yapılacak plan ve programlar dâhilinde çalışmalar başlatılacak ve  Çiçekdağı İlçesi köylerimizin tamamında Kollektör çalışmalarımız tamamlanmış olacak.

Ayrıca Çiçekdağı İlçesine bağlı 21 köyümüzde içme suyu kapasitesinin artırılması için drenaj ve ishale hattı çalışması tamamlandı ve köylülerin hizmetine sunuldu.

Tüm köylerde amaçlarının vatandaşların su temini, sağlıklı içme suyu kullanımı ve su israfının önüne geçilmesi olduğunu belirten Kırşehnir İl Özel İdare Genel Sekreteri Kurtuluş Yılmaz, Özel İdare tarafından 2021 yılında Çiçekdağı İlçemizde gerçekleştirilen köy içme suyu yatırımları ve çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Yılmaz şunları söyledi:

“Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan İklim değişikliği nedeniyle tüm imkânlarımız kullanarak köylerimizin su problemi yaşamaması için geleceğe yönelik köy içme suyu yatırımları gerçekleştiriyoruz. İklim değişikliği nedeniyle, yeraltı sularını besleyen yağışların azalması, sulamalar için bilinçsizce kuyuların açılmasıyla yeraltı suyunun çekilmesi, köy içme suyunu daha dikkatli ve tasarruflu kullanılmasında Kollektör sistemi çalışmasının son derece önem kazandığı bir zamandayız. İl Özel İdaresi olarak Köylerimizde Kollektör sistemi çalışmalarımıza son derece önem veriyor ve köy içi içme suyu çalışmalarımızı bu doğrultuda yapıyoruz.  Amacımız köylerimizde hemşerilerimize kaliteli su temini sağlamak, su israfını önlemek ve hiç bir zaman su kesintisi yaşatmamaktır. 2021yılı KÖYDES içme suyu çalışmaları kapsamında Çiçekdağı İlçesi köylerimize yaklaşık 1.100.000 TL’lik içme suyu yatırımı gerçekleştirdik. KÖYDES programlarımıza dâhilîde yapılan bu hizmet ve yatırımlarımızın gerçekleştirilmesinde Çiçekdağı Kaymakamlığımıza, Çiçekdağı ilçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği İl Genel Meclis Üyelerimize, Muhtarlarımıza ve köy içme suyu yapım çalışmalarında gösterdikleri özverili çalışmalardan dolayı tüm ekiplerimize teşekkür ediyorum. Tüm köylerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” (HABER MERKEZİ)