Kırşehir İl Özel İdaresi, 2021 yılı su ve alt yapı çalışmaları kapsamında yer alan Akpınar İlçesi köylerimizin köy içme suyu yapım işlerini tamamladı.
Bu kapsamında Çalıburnu, Hacıselimli, Sofrazlı köylerimizin köy içme suyu şebekeleri yenilenerek kollektör sistemine geçildi. 18 km’lik köy içi hatlar çekildi.
İklim değişikliğinden dolayı kaynaklanan kuraklığa karşı köy içme suyunu daha dikkatli ve tasarruflu kullanılmasında kollektör sisteminin çok büyük bir önem kazandığı bu zamanda, köylerimizde tamamlanan bu kollektör sistemleri ile birlikte köylerimizdeki içme suyu kayıp kaçak ve sızıntılar engellenmiş ve tüm içme suyu kullanıcıları kayıt altına alındı.
2021 yılı diğer KÖYDES çalışmaları kapsamında da Büyükdurmuşlu köyümüze Özel İdaresi tarafından açılmış olan içme suyu kuyusu, ENH hattı, ishale hattı ile Aşağıhomurlu, Çiftlikmehmetağa ve Deveci köylerinin içme suyu kapasitesinin artırılması için drenaj ve ishale hattı çalışması tamamlanarak köy halkının hizmetine sunuldu. 
Ayrıca 2022 yılı KÖYDES programları kapsamında köylerimizin içme sularının kapasitesi artırmak için de Büyükabdiuşağı, Himmetuşağı, Çelebiuşağı ve Çayözü köylerinde sondaj çalışmalarının da devam ettiğini belirten Kırşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kurtuluş Yılmaz; “Hemşerilerimizin yaşam koşullarını daha kaliteli hale getirmek, onların talep ve isteklerini takip etmek her zaman birinci önceliğimiz olmuştur. Amacımız köylerimizde hemşerilerimize kaliteli su içirmek ve hiç bir zaman su kesintisi yaşatmamak. Su hayattır ve biz vatandaşımıza en güzel hayatı sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz. 2021yılı KÖYDES içme suyu çalışmaları kapsamında Akpınar İlçesi köylerimize 1.525.946 TL’lik içme suyu yatırımı gerçekleştirdik. Akpınar ilçesi 2021 yılı itibariyle toplam 14 köyümüzde içme suyu şebekesi yenilenerek kollektör sistemine dönüştürülmüş ve köylülerimizin hizmetine sunulmuştur. Hedefimiz önümüzdeki yıllar içerisinde de geriye kalan 12 köyümüzün köy içme suyu şebeke sistemi yenileyip kollektör sistemine dönüştürmektir. Tüm köylerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Köy içme suyu yapım çalışmalarında gösterdikleri özverili çalışmalardan dolayı tüm ekiplerimize teşekkür ediyorum” dedi. (HABER MERKEZİ)