Kırşehir İl Özel İdaresi, su ve alt yapı çalışmaları kapsamında Akçakent İlçesine ait 20 köyümüzün tamamında kolektör sistemi çalışmasını tamamladı.
İklim değişikliğinden dolayı kaynaklanan kuraklığa karşı köy içme suyunun daha dikkatli ve tasarruflu kullanılmasında kolektör sisteminin çok büyük bir önem kazandığı bu zamanda, köylerimizde tamamlanan bu kolektör sistemleri ile birlikte köylerimizdeki içme suyu kayıp kaçak ve sızıntılar engellenmiş ve tüm içme suyu kullanıcıları kayıt altına alındı. 
TOPLAM 9 MİLYONLUK İÇME SUYU ALT YAPI YATIRIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kurtuluş Yılmaz, Özel İdaresi tarafından Akçakent İlçemizin tüm köylerinde köy içi toplam 230 km içme suyu şebekesi değiştirilerek gerçekleştirilen köy içme suyu yatırımları ve çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Tüm köylerimizde amaçlarının köy içme suyu sorunu yaşanmaması olduğunu belirten Genel Sekreteri Yılmaz, “Hemşerilerimizin yaşam koşullarını daha kaliteli hale getirmek, onların talep ve isteklerini takip etmek her zaman birinci önceliğimiz olmuştur. Amacımız köylerimizde hemşerilerimize kaliteli su içirmek ve hiç bir zaman su kesintisi yaşatmamak. Su hayattır ve biz vatandaşımıza en güzel hayatı sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz. 2021 yılı itibariyle Akçakent İlçemizin tüm köylerinde içme suyu alt yapı çalışmaları yenilenerek köylerimizin tamamında 9 milyonluk içme suyu alt yapı yatırımı gerçekleştirilmiştir. Tüm köylerimizde içme suyu, Kollektör sistemine dönüştürülmüş ve köylülerimizin hizmetine sunulmuştur. Tüm köylerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Köy içme suyu yapım çalışmalarında gösterdikleri özverili çalışmalardan dolayı tüm mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. (HABER MERKEZİ)