Kırşehir’de bir dönem ideolojik kavgaların sloganlaştığı duvar yazıları, yerini aşka bıraktı…

 

Kırşehir’in birçok yerinde okul duvarları, inşaatlar, kale surları, otobüs durakları gibi birçok noktada gençler duygularını duvara yazıyor.

İlimizde Kale çevresinde bulunan duvar ve taşların yanı sıra kaldırım kenarlarındaki birçok alanda gençler, duvar yazılarını siyasetten arındırdı ve sevgililerine 'aşk' mesajlarını iletmeye başladı.

Türkiye'de geçen yıl 855 gazete,  resmi ilan ve reklam yayımladı Türkiye'de geçen yıl 855 gazete, resmi ilan ve reklam yayımladı

Yıllar önce gençler, duvarlara uğruna kavgalara girdikleri ideolojilerini yazarken, şimdiki gençler duvarlara aşk ilanları yazıyor. Şehir merkezinde de “seni seviyorum” başlıkları başta olmak üzere kalp simgesi ve benzeri türde sevgi sloganları birçok yerde göze çarpıyor.

Bugünün gençleri genellikle duvarlar, panolar ve bina duvarlarını mesajlarını verdikleri mekânlar olarak görüyor.Fırça yerine sprey boya kullanan ve ideolojinin çok uzağından mesajlar yazan gençler, buraları aşk yazıları ile süslüyor. Kimi gençler ise duygularını ifade etmede Türkçe yeterli olmayınca İngilizceye bile başvurabiliyor.

Diğer yandan yazılan duvar yazıları görüntü kirliliğine de yol açıyor. Birçok vatandaş bu mesajların silinerek temizlenmesini bekliyor.Şehrin en işlek caddelerini geniş kitlelere ulaşmak için hedef alan gençler, harçlıklarıyla aldıkları boyalarla tek yol veya kurtuluş ile başlayan sloganlar yazıyordu.Duvarlara yazı yazmak sanıldığı kadar kolay olmuyordu. Gençler yakalandıkları zaman altı ay hapis cezası alıyorlardı. Bu nedenle yazılar gece yarısından sonra ve gruplar halinde yazılıyordu. Duvarlara yazı yazma uğruna birçok genç hapishanelerle tanıştı.Bugün ise gençler genellikle elektrik trafolarını ve bina duvarlarını mesajlarını verdikleri mekânlar olarak görüyor. Fırça yerine sprey boya kullanan ve ideolojinin çok uzağından mesajlar yazan gençler, buraları aşk yazıları ile süslüyor. Gençleri siyasetten uzak tutmak için yapılan çalışmalar tam olarak olmasa bile amacına ulaştı. Gençlerden düşünmeleri değil sosyal yaşam adına, eğlenmeleri ve yarını düşünmemeleri amaçlandı. (HABER: FAHRETTİN TOKER)

Editör: Ayhan Ceylan