Çalkantılı, hakaret dolu, seviyesiz, bol küfürlü propagandayla bir yerel seçimi daha geride bıraktık. Kazananlara hayırlı olsun derken, kaybedenlere de geçmiş olsun diyelim.
Halkın beklentisine herhangi bir çözüm getirmeyeceği zaten baştan belli olan, muhtar ve belediye başkanı seçimi adeta bir genel seçim havasına büründürülerek, halkı gruplaştırmakla kalmadı aynı zaman da bekanın ne olduğunu anlatamayan siyasetçiler, bu küçük seçimde halkın kendilerine ne anladığını sandık başında anlatmış olmalılar.
Gözünün kapalı olduğunu zanneden siyasetçilere, çokça bakan ve müsteşar yerine, baktığını gören veya görebilen yetkili aradığını, sandıkta verilen cevabı anlayan siyasetçi olmuştur herhalde.
Parti Başkanlı rejimin hükümeti de, şapkayı önüne koyup bir kere değil dönüp dönüp birkaç defa düşünmesini hatırlatan halkın uyarısını anlamış olup olmadığını 1 Nisan’dan sonra göreceğiz.
Gerek iktidarın, gerekse muhalefetin işe yaramayacak ve hiç bir mana ifade etmeyen vaatlerinin ne olduğunu benim gibi pek çok kimse anlamamıştır.
İktidarın hatiplerinin hangisi mikrofonu kaparsa hemen para saçmaya başlarken, muhalefet tarafında yer alan parti temsilcileri, bir fazlasını vermeyi vaat ederek bu seçimi savuşturdular. Halkın isteklerinin cevabı bir sonraki seçime kaldı.
Bazı şom ağızlıların erken seçim yaygaraları pek kabul göreceğe benzemiyor. Erken seçim kararı, olmayan mecliste alınacağına göre kimse ballı böreğin başından kalkıp da, kendi başına çorap örecek kadar akılsız değildir herhalde.
Ana muhalefet partisinin neden bir türlü baba muhalefet koltuğuna oturamadığı, artık merak konusu değil. İktidar partisi, yani AKP ile girdiği bütün seçimleri kaybeden, ana muhalefet yani CHP iktidar olup elini taşın altına koymayı göze alamıyor yorumu yapılıyor halk arasında.
AKP ne kadar da oy kaybına uğrasa da CHP’nin oyları bir türlü üst sınıfa atlayamıyor. Laf kalabalığı ile halkın zihnini karıştırıncaya kadar nerde hata yapıldığını arayan aklıselim kimsede yok galiba. Yapılan bütün hatalara rağmen son genel seçimde AKP’yi iktidara taşıyan halk, 31 Mart yerel seçimde sarı kartı çıkardı ve cebine koymadı. Çünkü hatalara devam edilirse dört yıl sonra gelecek olan genel seçimde direk kırmızı kart gösterecek.
Kırşehir’de kazanan CHP adayı sayın bölem Selahattin Ekicioğlu’nun işi pek kolay olmayacak. Belki devlet yardımında sıkıntı çekebilir fakat kendi imkânlarıyla bunu telafi eder kanısındayım.
Kırşehirli hemşerilerimizin yardımları çok önemli. Her konuda kendisine yardımcı olacağız hiç merak etmesin. Eski Başkan Yaşar Bahçeci’ye de, bundan sonra makamsız ve makam arabasız geçecek yaşamında başarılar dilerim.
Güle güle sayın eski Başkan, senin yaptığın hizmetleri unutmayacağız. Çok yaşa.
Hoş geldin yeni başkan. Yaşar’ın ilk seçildiğinde söylediğimin aynısını sana da söyleyeceğim.