Memleketim Kırşehir ve uzun yıllardır yaşadığım Kırıkkale’de unutulmaması gereken isimler vardır. Kırıkkale’mize ve Kırşehir’imize kalıcı hizmet yapmış kişiler. 
Sayın Halil Şıvgın Bakanlığı döneminde Kırıkkale’ye özel ilgi duymuş bir bakandır. Döneminde lise mezunu binlerce işsiz genç vardır. Sayın Halil Şıvgın Kırıkkale’de lise mezunları için, iki yıllık sağlık kursu açma kararı vermiştir. Önce bu kurs elli kişi olarak planlanmıştır. Kursa başlamadan bu sayı yüz kişiye çıkarılmış. Kursa katılacak genç sayısı iki yüz kişiye çıkarıldı. Daha sonra da bu sayı beş yüz kişiye çıkarılmıştır. Kurs başlatılmış. Sonra sertifikaları verilmiş. Sağlık Bakanlığında, Sağlık İl Müdürlükleri ve hastanelerde işe yerleştirilmişlerdir. Kırıkkale ve Kırşehirli gençler için yapılan bu hizmetleri bakanlık adına Kırıkkale İl Sağlık Müdür vekilliği görevini yürüten Sayın Yusuf Güler (Aile hekimi, Kırşehir Karacaören Beldesinden) yürütmüştür. Hem Sayın Şıvgın’a ve Sayın Yusuf Güler’e teşekkür ederiz. 
Sayın Halil Şıvgın Kırıkkale’mize açtığı Sağlık Meslek Liseleriyle de Kırıkkale’mize büyük hizmet yapmıştır. Olmaz denileni başarmış. Kırıkkale Merkez, Kırıkkale Atatürk, Delice, Çerikli, Sulakyurt, Kalecik, Keskin Sağlık Meslek liselerini açarak hizmetlerin en büyüğünü yapmıştır. Her yıl onlarca öğrenci bu liselerden mezun olmakta. Bakanlılarda kendilerine iş bulabilmektedirler. Bu açıdan Sayın Halil Şıvgın’a çok teşekkür ederiz. 
Prof. Dr. Sayın Ramazan Mirzaoğlu’nun da Kırşehir için unutulmayacak hizmetleri olmuştur. Kararı yıllar önce alınmış fakat bir türlü tamamlanıp faaliyete geçirilmemiş Kırşehir Şeker Fabrikası’nın, ödeneğini çıkartmış, fabrikayı üretime açmış, yüzlerde Kırşehirliyi iş ve aş sahibi yapmış, Kırşehir ve yöresindeki binlerce pancar çiftçisine büyük katkı sunmuştur. 
Son teknoloji ile üretime açılan Kırşehir Şeker Fabrikası yakın tarihte özelleştirilerek devletin elinden çıkmıştır.  Kotalı motalı faaliyetine devam etmektedir. Öyle de olsa Kırşehir’de Şeker Fabrikası üretimine devam ederken, hem çalışanlara, hem de çiftçilere büyük katkı sunmayı sürdürüyor. Sayın Ramazan Mirzaoğlu’nun hizmeti inkâr edilemez. 
Yine Ramazan Mirzaoğlu’nun bakanlığı döneminde Kırşehir il genelinde pek çok yatırıma vesile olmuş, Kırşehir’de hemşehrilerinin takdirini kazanmış, önemli bir siyasetçidir.
Yine özelleştirme hastalığı nedeniyle, Kırşehir Petlas Lastik Fabrikası’ndan beş yüz işçi sokağa terk edilmiştir. Sayın Ramazan Mirzaoğlu’nun gayretleriyle bu sokağa terk edilen genç işsizleri bazı kurumlarda işe yerleştirilmiş. İnsanlar çalışarak hayatlarını devam ettirmektedirler. Ayrıca Sayın Mirzaoğlu döneminde Kırşehir ilçe, belde ve köy yolları ağı,  bir eksiksiz yaptırılmıştır. Köylerimiz ulaşım sorununu çözmüştür. 
Yüz kişi olarak kara verilen Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu’nun, Devlet Planlama Teşkilatının ekonomik olmaz kararıyla bin kişiye çıkarılan Polis okulumuzun da Kırıkkale’mizde açılmasına sebep olan Sayın Oğuz Kaan Köksal’ı da saygıyla anmak istiyorum. 
Ayrıca Kırşehir kültürünün ana yapıtaşları olan Kırşehir Abdalları, sanatçı unvanıyla kadroya alınmış. Abdal Kültürünün ölmezliğe kavuşturmuştur. Bu abdallarımızın devlette işe yerleştirilmelerinde çaba gösteren Sayın Gökhan Maraş’a da teşekkür etmek Kırşehirlilerin borcudur. 
Unutulmaması gereken isimlerden birisi de Sayın Hazım Kutay’dır. Döneminde Yahşihan, Bahşili, Balışeyh, Karakeçili ve Çelebi’ye ilçelik unvanı kazandırılmış. Çok köyümüzü de kasaba unvanına kavuşturmuştur. Şimdi Yahşihan, Belediye Başkanı Sayın Osman Türkyılmaz,  Bahşili Belediye Başkanı Sayın Recep Tekin,  Karakeçili Belediye Başkanı Sayın Veysel Aydemir, şehirlerini tam bir şantiye şehrine dönüştürülmüş. Yollarıyla, hizmet binalarıyla, yemekhaneleriyle olanca güçleriyle çalışmalar sürdürmektedirler. İlçelerini, İlçeliğe yakışır duruma getirmektedirler. 
Sayın Osman Durmuş da, Türkiye’de iki yere kurduğu ki bu yerlerden biri Osmaniye’dir Biri de Kırıkkale’dir. Dokuz ay, dokuz günde faaliyete geçirdiği Yüksek İhtisas Hastanesi’ni Kırıkkale halkının hizmetine sunmuştur. 
    Kırıkkale Üniversitemizin kuruluşunda hizmetleri olan Sayın Hacı Filiz’i, Kırşehir Polis Meslek Yüksek Okulu’nun kurulmasına katkıları olan, Kırşehir Ahi Üniversitemizin açılmasına öncülük eden, Sayın Mikail Arslan ve Sayın Hacı Turan’ın da hizmetleri göz ardı edilemez. 
Geçmiş yıllarda Anavatan Partisi’nden Kırşehir Milletvekili seçilen Sayın Kazım Çağlayan’ın da Kırşehir ve ilçelerinde, yaptırılan kamu kurumlarından dolayı hizmetlerini alkışlıyoruz.  
Yine kendisinden iş ve aş talebinde bulunan bütün hemşehrilerine kapısını ve gönlünü açan, ancak hızlı yaşayıp genç yaşta, hayatının en verimli döneminde Ankara yakınlarında geçirdiği trafik kazası sonucu aramızdan ayrılmıştır. 
Bundan böyle siyasi kariyer edinen tüm Kırıkkale ve Kırşehir adına göreve gelen milletvekilleri olsun, Bakan olarak göreve gelenler olsun, hepsinden hizmetlerini görmek istiyoruz. 
Kırşehir ve Kırıkkale’ye bir çivi çakan kim olursa olsun yanında olmaşya, onları unutmamaya devam edeceğiz. Çünkü Kırşehir ve Kırıkkale insanı hizmet edeni, de etmeyeni de unutmaz.