Her şeyin olur, fakat namus, haysiyet, şeref ve hürriyetin borsası olmaz sanırdık. Meğer Fetö borsasında oluşmuş ve bayağı prim yapıyormuş.

15 Temmuz’dan birkaç ay sonra kıllanmaya başlamış ve pek çok yazımda imalı olarak bunu dile getirmiştim. Asıl itiraf eden hükümetin iktidar kanadının bir milletvekili dayanamayıp, siyasi kariyerini riske atarak ünlendi de haberimiz oldu diyenlerin, alt çenesi döşüne yapıştı kaldı.

Bir milletvekili alenen avaz avaz bağırıyor, rüşvetin boyutları tarif edilemeyecek ve dudak uçuklatacak boyutlara ulaştı diyor.

Bazıları rahatsız olmuş olacak ki, hemen karşı atağa geçiyor. “Sen yalan söylüyorsun yok sende Fetöcusun!”

Her şeyden haberi olup da yeni duyuyormuş gibi davranan bazı şakşakçılar, konuyu dile getiren Milletvekilini suskunluğa davet etmekle kalmayıp tehditvari konuşmalarla olayı küllemeye başladılar.

Her makam sahibinin etrafında oluşan zırh çemberi meğer Sayın Reisicumhurun etrafında da oluşmuş. Bunu yine açıklama yapan vekilin ağzında duyuyoruz.

Ne diyor “belgeleriyle ve kamera kayıtlarıyla danışmanlara aylar önce verdim bir cevap alamadım” diyor.

Gerçekten öyle ise durum vahimden de ileri. Bu durum bazı şüphelerin doğruluğunu göstermiyor mu?

Son zamanlarda Tosuncuklar, Koçlar türemeye başladı. Bunların denetiminin hükümetin kurumları tarafından yapılması gerekmez mi?

Gel gör ki bazı yönetimden sorumlu kimseler parti zarar görür diye bazı gerçekleri örtbas etmeye çalışma gayretine giriyorlar. Bu durum işi daha da çetrefilleştiriyor. Bu durum ister istemez art niyet aramaya sevk ediyor insanları.

“Kırşehir’de hayvancılık gelişiyor” diyor bazıları. Gelecekte olabilecek tehlikeleri fark edemeyen veya bilmeyenler, zamanla şişe suyuna mahkûm olacak.

Kanser ve bilinmeyen bazı hastalıkların neden kaynaklandığını bilen yok. Bilenler de açıklamaya korkar oldu. Mandıraların yer seçiminde titiz davranılmaması ve yanlış yerlere on binlik yirmi binlik mandıra ruhsatı verenler, yer altı ve içme suyunun kirlenmesinde bir numaralı suçludur.

Mandıra yöresindeki beldelerde oturan halk başkaları kâr edecek diye, pis kokuyu teneffüs etmek mecburiyetinde değil herhalde.

Mandıra ruhsatının kokusu, mandıraların pis kokusunu da aşıyor galiba. İthal hayvanla et ihtiyacını karşılamaya çalışmak, pekte akıl kârı değil. Çözümün çaresini başka uygulamalarda, daha basit yöntemlerle aramak kimsenin işine gelmiyor galiba. Yasakla iki sene dişi hayvan kesimini, gör mucizeyi.