Bu dünyadan gider olduk Kalanlara selam olsun Bizim için hayır dua Kılanlara selam olsun Bugün Yunus’ça başladık, geçmişimizi ecdadımızı onların yaptıklarını biz insanlara unutturanlara, kul karşısında bükülenlere, makam mevki için takla atanlara, dünya malı için menfaati için fırıldak olanlara, inanın ne bu dünyada ne ahir hayatta kimseye hayır gelmez. Zaten cehennem ateşini insan bu dünyadan götürür derler.

Bu dünyadan gider olduk
Kalanlara selam olsun
Bizim için hayır dua
Kılanlara selam olsun

Bugün Yunus’ça başladık, geçmişimizi ecdadımızı onların yaptıklarını biz insanlara unutturanlara, kul karşısında bükülenlere, makam mevki için takla atanlara, dünya malı için menfaati için fırıldak olanlara, inanın ne bu dünyada ne ahir hayatta kimseye hayır gelmez. Zaten cehennem ateşini insan bu dünyadan götürür derler.
O zaman neden dalkavukluk edip insanın hatalarını yanlışlarını yüzüne söylemeye çekinir olduk?
Neden ülkemde hapishaneler doluluk seviyesinin üzerinde?
Neden hapishaneler yetmez oldu?
Neden milyonlarca paralar harcayarak yenilerini yapar olduk?
Neden baştan aşağıya çamura gömülmüş duruma geldik, getirildik?
Ülke gündemi dakikada, saniyede değişir oldu. Makam sahipleri çıkarları uğruna ülkemin stratejik konularını ülkem düşmanlarına satar oldular.
Doğru bildiğin dini inancına göre yorumladığın insanların altından tonlarca pislik çıkar oldu. Sadece rahat yaşamanın yollarını arayanlar yüzünden milyonlarca insan perişan aç susuz kaldı.
Ortadoğu’da “Arap Baharı” adı altında oynanan oyun hala daha devam ederken, ABD denilen lanet ülkenin çocuğu konumundaki Ortadoğu’da kendisini üstün gören bir avuç İsrail’e söz geçiremez İslam ülkeleri topluluğuna sahip olduk.
Bunların kendi içerisindeki mezhep ayrılıkları Batının ekmeğine yağ sürdüğünü bir türlü geri zekalı Ortadoğu insanına ve liderlerine anlatamaz olduk.
Suudi Arabistan’ın ülkemizde yapılan İslam Birliği toplantısına katılmaması sebebi ile bu ülkenin sözde Kral’ına gereken tepki verilemedi. Ortadoğu’da yaşanan bütün olayların sorumluları hakkında bir araya gelip yek vücut olup gereken tepkiler verilemiyor.
Bu konulara değinerek ilimiz Kırşehir’de yaşadıklarımız esnafın vatandaşın çektiği sıkıntılar iki yıldır yapılmak istenen güzel projeler, sağlıksız düzensiz yürütülerek ilin ve yaşayanların ıstırap çekmesine sebep oldu ve hala oluyor.
Ahi Evran Üniversitemiz ve onun geliştirmeye çalıştığı pilot projeleri takdir etmemek mümkün değil. Şehrin kalkınmasına çok büyük katkısı olacak. Biz şehrin sahiplerine düşen bütün bu olumlu işlere sahip çıkarken, olumsuz olanları da dile getirmek durumundayız.
Binlerce öğrencinin her gün birkaç kez kullandığı üniversite yolunun sıradan bir yol olmasına asla müsaade edilmemeli. Bu yolun devamında kendi il sınırlarımızdaki köyler dahil Kızılırmak’ın karşı tarafından ilimize gelen onlarca insanın da bu güzergahı kullandığını bütün yetkililerimiz biliyor. Tabi ki her yolumuz düzgün kullanılabilir olmalı, ama bu güzergâhın daha da önemli, daha da güzel olması Kırşehirimiz, Üniversitemiz ve dışarıdan ilimize gelenler için büyük önem arz ettiğini bütün seçilmiş atanmışlarımızın da bizden daha iyi bildiğini biliyorum.
Onlardan isteğim, ne olur devletimin, Özel İdare ve Kırşehir Belediyesi’nin bütün imkânları kullanılarak bu güzergahın bir düzene getirilmesini sağlayın. Üniversitemiz içinde yapılacak fakülte binalarının hayırseverler tarafından yapılmasını, yapılan bu binalara hayırseverlerin isminin verileceğini, dünya durdukça bu isimlerin silinmeyeceğinin bu insanlara anlatalım, teşvik edelim.
Nasıl ki devletimiz çeşitli adlar altında vergi alıyor ise, bizler de il yöneticileri ve vatandaşlar olarak üniversiteye yapılacak her türlü yardımın ilimize katkısı olacağını, yetişen neslimizin daha çok bilinçli, vatanına, milletine sadık insanlar yetiştireceğini anlatmamız gerekiyor.
Yunus’un söylediği sözü başlık yaptık. Bir kez daha söyleyerek nokta koyuyoruz. HERKES GELMEZ YOLA GİDER. Gitmeden yapılması gerekenleri yapmak dileğimle.
Bir nokta dahi olsa ilimize katkı sağlayacak hizmetlerin yanında olmalıyız. Kırşehirimizin eksiklerinin ve sorunlarının biran önce çözümlenmesi en büyük dileğimizdir.