Yaklaşık 2 aydır Kırşehir Belediyespor’un yönetiminin içinde yer alıyoruz.
Önce hoca ile anlaşmak için birçok sorun ve sıkıntı yaşadık, sonrasında oyuncu arayışları ve nihayet sona yaklaştık.
Bildiğiniz üzere bu hafta sonu Turgutluspor ile deplasmanda ilk maçımıza çıkacağız.
2 aylık süre zarfında şunu samimiyetimle söyleyebilirim ki tüm yönetimdeki arkadaşlar canla başla çalışıp gecesini gündüzüne katıp “daha iyisini ve daha ucuza nasıl alırız”ın hesabını yapan bir politika izledi.
Biz biliyoruz ki 250 bin Kırşehir ve Kırşehir sevdalılarının hakkı var.
Taraftarın beklentisi yüksek hem de çok.
Oysa Kırşehir gibi şehirlerin aslında bu ligde tutunabilmesi bu ligin gediklisi olması da çok önemli.
Bu sözüm taraftar nezdinde hemen “amaç ligde kalmakmış” gibi kesinlikle algılanmasın.
Kıt imkânlarla desteğin neredeyse yok denilecek kadar az olan bir kulüpte üst liglere geçme adına bizlerin 3-4 hatta 5 katı para harcayıp takım kuran kulüplerle baş etmesi gerçek konuşmak gerekirse çok zor.
Ancak çok para harcayıp ta başarıyı yakalayamayan takımları da söylemek gerekir.
Valiliğimizin, Belediyemizin, Kırşehir sevdalısı iş adamlarının az da olsa taraftarlarımızın aldığı kombine biletler ile bu işler gerçekten çok zor yapılır… Kesinlikle yapılan bu yardımlar yeterli değil.
Bu iş sadece Valilik ve Belediyenin de işi değil.
Bunu futbolun içinden olan herkes takdir edecektir.
Diğer taraftan üzüldüğüm bir konu ise bu takımın 1 tek kombine biletini bile almayıp sosyal medyada sözüm ona futbol mühendisliği yapanları da çok iyi biliyoruz. Sahte hesap açıp prim yapmaya çalışanları hiç söylemiyorum bile…
Küçük bir hesap yapmakta fayda var herkesin az çok durum değerlendirmesi yapması adına; 20’den fazla oyuncu alındı bazılarıyla kiralık, bazılarıyla 2-3 yıllık sözleşme imzalandı.
Ortalama 5.5-6 milyon bu oyunculara verilecek. 20 deplasman maçında nereden baksanız 700-800 bin TL harcanacak, daha dün ilaç iğne sağlık için 100 küsur bin TL ödeme yapıldı, formalar ayakkabılar antrenman malzemeleri vs. onları hiç yazmıyorum bile...
Oyuncuların primleri ekstra belki ikinci devre takıma yapılacak takviyeler vs.. ortalama 10 milyonluk bir masraf ortaya çıkıyor.
Peki, gelir kısmında durum ne?
Sağ olsun Jeotermalden Valimizin desteği, Belediyemizin biraz desteği (zaten birçok desteği veriyor), stat içindeki tabela reklamları, TFF’den gelecek olanlar, satılırsa kombine gelirleri toplam 5 milyonu bulmuyor.
Bütün bunlar yetmiyormuş gibi birde pandemi salgını Allah korusun oyunculara ve teknik heyete yöneticilere de geçme riski var
İşin içinden nasıl çıkarız?
Her gün sorduğumuz soru bu.
Bunu söylemekte sıkıntı görmüyorum Yönetim Kurulu arkadaşlar birkaç oyuncu arkadaşın peşinatlarını kendi ceplerinden verdiler, veriyorlar da ama bu ne kadar daha devam edebilir ki?.
Her şeye rağmen takım bu hafta Turgutlu’da ilk maçına çıkacak.
Bu süreçte takıma sahip çıkan elini taşın altına koyan herkese teşekkür ediyoruz. İleride yardım ve destek olanları belki bir TV programında, belki de resmi sitemizde yayınlayacağız.
Ancak şunu hiç unutmamak gerekir ki Futbolda başarı ancak maddi imkânlar ölçüsündedir.
Aldığımız oyuncularımız kötü mü? Asla hepsi bu ligi sırtlayacak hatta üst ligi zorlayacak kalitede oyuncular. Ha keza hocamızda öyle.
Lütfen biraz daha bu konuda hassas olup takımınızın yanında maddi manevi durun.
Durun ki eleştirme hakkınız çok daha fazla olsun…!
Kırşehirspor’u, yönetimini, hocasını oyuncularını elbette eleştirebilirsiniz. Ama eleştirirken yukarıda saydığımız konular doğrultusunda eleştiri yaparsanız seviniriz…
Kırşehir Belediyesporumuza canı gönülden başarılar diliyorum, umuyor ve diliyorum ki en kötü 1 puan ile döneriz…